Napisano 21 Kwiecień 200717 l Moze ktos mogłby mi opisac krok po kroku jakos łopatologicznie jak maxwella w wersji 1.1 zmusic do liczenia jednej klatki za pomoca kilku maszyn ze szczególnym naciskiem na to gdzie jakie pliki powinny byc zapisane? bo sie gubie:(
Napisano 21 Kwiecień 200717 l Autor dzieki ,szukalem i teoretycznie wiem jak to zrobic ale maxwell serwer na jednym z kompow wywala mi "error wraiting files" tak jak by liczyl ale nie mogł zapisac efektow, podejzewam ze cos ze sciezkami zapisu mxi
Napisano 3 Maj 200717 l wszystkie ścieżki dostępu powinny mieć format sieciowy czyli np //192.168.2.141/folder/plik.mxi a nie c:/folder/plik.mxi a kompy najlepiej z powyłaczanymi firewallami oraz z pełnym dostępem do folderów ( możliwość zapisywania plików) poza tym lepiej poczekać do połowy maja maja dać version 1.5 z poprawionym renderem sieciowym.
Napisano 4 Maj 200717 l dwa pc spięte w lanie na jednym odpalony mxcl jako serwer (mxcl -server) na obydwu pc ta sama scena (plik mxs + materiały użyte w scenie, czyli jesli tworzysz scene i uzywasz materiału c:\mw\materiał to na drugim komputerze też musi sie znajdowac ten materiał w tej lokalizacji) --------------------------------------------------------------- prostszym rozwiązaniem jest odpalenie tej samej sceny na osobnych pc z różnymi seedami (mxcl -seed:1, mxcl -seed:2 etc) a potem mergowania ale nie ma tej finezji :)