Nowi Napisano 29 Kwiecień 2007 Share Napisano 29 Kwiecień 2007 Witam Mam problem z wymodelowaniem jednego mebla :P http://www.noti.pl -> kolekcje Mula Prosze o pomoc jak moge to zrobic nie bylo by problemow gdyby nie te pochyle i smukłe kształy moze macie jakies turtoriali do robieni mebki :D Prosze o pomoc i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 29 Kwiecień 2007 Share Napisano 29 Kwiecień 2007 cóż modele dość proste - modeluj z boxa potem MeshSmooth i już tutków o meblach nie widziałem, popatrz za darmowymi modelami i obejrzyj ich siatki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 29 Kwiecień 2007 Share Napisano 29 Kwiecień 2007 yy jakikolwiek tutuek do polymodelingu styknie chociażby z pod F1 :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowi Napisano 29 Kwiecień 2007 Autor Share Napisano 29 Kwiecień 2007 Model Prosty ale mi przysparza niesamowicie duzo problemów :/ Bede dalej walczył jak by ktoś jeszcze coś dobrego i bardzeij konkretnego miał do zaoferowania to prosze o pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 29 Kwiecień 2007 Share Napisano 29 Kwiecień 2007 Witam!! na szybko :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowi Napisano 29 Kwiecień 2007 Autor Share Napisano 29 Kwiecień 2007 :O o no prosze moze jakies poczatkowe stadjum bym prosil jak zaczoles i jak to robiłes ... :P Niezle :D widać ze jestem niezle zacofany :/ To już będzie zuchwałe ale może prześlesz mi ten model ja bym go sobie go zmodyfikował i pocwiczył :/ było by mi owiele łatwiej :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 29 Kwiecień 2007 Share Napisano 29 Kwiecień 2007 :O o no prosze moze jakies poczatkowe stadjum bym prosil jak zaczoles i jak to robiłes ... :P Niezle :D widać ze jestem niezle zacofany :/ To już będzie zuchwałe ale może prześlesz mi ten model ja bym go sobie go zmodyfikował i pocwiczył :/ było by mi owiele łatwiej :P a wiec zaczelo sie od zwyklego boxa,extrudami uformowalem taka "podkowe" dalem pare chamferow tam gdzie trzeba i meshsmooth :) jak pokazesz co ci wychodzi to model moge ci przeslac ale pierw pokaz ze przynajmniej starasz sie zdrobic :D pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowi Napisano 29 Kwiecień 2007 Autor Share Napisano 29 Kwiecień 2007 "chamferów" :/ ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 29 Kwiecień 2007 Share Napisano 29 Kwiecień 2007 "chamferów" :/ ? "chamfer" w liczbie mnogiej :) convert to editpoly--> w selection zaznaczasz np. edge (taki trojkat) zaznaczasz jakas krawedz wciskasz prawy przycisk myszy i tam masz chamfer ktory podwaja ci edge ktorego zaznaczyles :) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowi Napisano 29 Kwiecień 2007 Autor Share Napisano 29 Kwiecień 2007 Oooooooo Prosze Pomocna funkcja nie wiedziałem o niej :P Wielki dzięki w takim razie zabieram sie za modelowanie Efekt swoich wypocin napewno umieszcze tylko to moze troche potrwać :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 29 Kwiecień 2007 Share Napisano 29 Kwiecień 2007 polecam zapoznac sie tez z bardzo pomocna funkcja jaka jest funkcja "weld" ktora zespaja ze soba vertexy (zaznaczasz vertexy ktore chcesz zweldowac np.3 vertexy i po wcisnieciu "weld" tworzy sie jeden vertex) :) pozdro i powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowi Napisano 29 Kwiecień 2007 Autor Share Napisano 29 Kwiecień 2007 No Dupa juz chyba z 10 model chyba bede musial jeszcze duzo poćwiczyc jak ty to zrobiles ze odrazu takei podobieństo zalapales i jak odpowiednio bodelowac ten box bo mi narazie wychodzi jak by ten fotel był ulepiony z G... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 29 Kwiecień 2007 Share Napisano 29 Kwiecień 2007 a ja proponuje sie jeszcze zapoznać sie z pomocną funkcją jaką jest help w 3d studio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowi Napisano 30 Kwiecień 2007 Autor Share Napisano 30 Kwiecień 2007 wkoncu coś sie udalo nie dokonca ale jest, przynajmniej nie wyglada jak zadkie gówno :P Dzieki za Pomoc i pozdro :F Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maverick sheep Napisano 30 Kwiecień 2007 Share Napisano 30 Kwiecień 2007 prawie jak fotel :P pokaz siatke bo cos mi sie wydaje ze to jest nieziemsko poklikane ;) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sejtan Napisano 5 Maj 2007 Share Napisano 5 Maj 2007 A widziałeś ten tutorial? W prawdzie mebli podobnych do tych co Ty modelujesz nie ma, ale sposób modelowania łóżka i materaca może pomoże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi