Skocz do zawartości

Modeling Mebli w 3Dmax

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam Mam problem z wymodelowaniem jednego mebla :P

http://www.noti.pl -> kolekcje Mula

Prosze o pomoc jak moge to zrobic nie bylo by problemow gdyby nie te pochyle i smukłe kształy moze macie jakies turtoriali do robieni mebki :D

Prosze o pomoc i pozdrawiam

• Odpowiedzi 15
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

cóż modele dość proste - modeluj z boxa potem MeshSmooth i już

tutków o meblach nie widziałem, popatrz za darmowymi modelami i obejrzyj ich siatki

Napisano

Model Prosty ale mi przysparza niesamowicie duzo problemów :/

Bede dalej walczył jak by ktoś jeszcze coś dobrego i bardzeij konkretnego miał do zaoferowania to prosze o pomoc

Napisano

:O o no prosze moze jakies poczatkowe stadjum bym prosil jak zaczoles i jak to robiłes ... :P

Niezle :D widać ze jestem niezle zacofany :/

To już będzie zuchwałe ale może prześlesz mi ten model ja bym go sobie go zmodyfikował i pocwiczył :/ było by mi owiele łatwiej :P

Napisano
:O o no prosze moze jakies poczatkowe stadjum bym prosil jak zaczoles i jak to robiłes ... :P

Niezle :D widać ze jestem niezle zacofany :/

To już będzie zuchwałe ale może prześlesz mi ten model ja bym go sobie go zmodyfikował i pocwiczył :/ było by mi owiele łatwiej :P

a wiec zaczelo sie od zwyklego boxa,extrudami uformowalem taka "podkowe" dalem pare chamferow tam gdzie trzeba i meshsmooth :)

jak pokazesz co ci wychodzi to model moge ci przeslac ale pierw pokaz ze przynajmniej starasz sie zdrobic :D

pozdro

Napisano
"chamferów" :/ ?

"chamfer" w liczbie mnogiej :)

convert to editpoly--> w selection zaznaczasz np. edge (taki trojkat) zaznaczasz jakas krawedz wciskasz prawy przycisk myszy i tam masz chamfer ktory podwaja ci edge ktorego zaznaczyles :)

• Confused 1
Napisano

Oooooooo Prosze Pomocna funkcja nie wiedziałem o niej :P

Wielki dzięki w takim razie zabieram sie za modelowanie Efekt swoich wypocin napewno umieszcze tylko to moze troche potrwać :P

Napisano

polecam zapoznac sie tez z bardzo pomocna funkcja jaka jest funkcja "weld" ktora zespaja ze soba vertexy (zaznaczasz vertexy ktore chcesz zweldowac np.3 vertexy i po wcisnieciu "weld" tworzy sie jeden vertex) :)

pozdro i powodzenia

Napisano

No Dupa juz chyba z 10 model chyba bede musial jeszcze duzo poćwiczyc jak ty to zrobiles ze odrazu takei podobieństo zalapales i jak odpowiednio bodelowac ten box bo mi narazie wychodzi jak by ten fotel był ulepiony z G...

Napisano

A widziałeś ten tutorial? W prawdzie mebli podobnych do tych co Ty modelujesz nie ma, ale sposób modelowania łóżka i materaca może pomoże.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności