Napisano 2 Maj 200717 l mam wersje 07 i przy wczytywaniu sceny do indigo pokazuje mi sie taki komunikat: Mógłby mi ktos powiedzieć czemu sie tak dzieje.
Napisano 2 Maj 200717 l po pierwsze to spróbowałbym raz jeszcze wyeksportować daną scene, po drugie poszukałbym na forum indigo. po trzecie gdzies przeglądając forum odnośnie blendigo natrafiłem na iformacje co i jak powinno byc robione by eksporter niczego nie skisił. poza tym możesz np spróbowac wersji 6 albo 8 testowej. lub spróbować na innej scenie.
Napisano 2 Maj 200717 l Autor mam na wszystkich scenach ten błąd.Eksportowałem juz wiele razy i to samo.Nawet błędy są z wczytywaniem niektórych scen dołączonych do indigo Próbowalem z indigo 06 i to samo. Ps mógłby ktoś napisać jak dobrze zainstalować bo może ja coś źle zrobiłem.
Napisano 2 Maj 200717 l o ile dobrze pamiętam to tego sie nie instaluje, tylko sciagasz rozpakowywujesz i dodajesz plugin do softu ktory eksportuje. zrób prosty test plane i na nim sfera zródlo swiatla i wtedy daj eksport. ps jaki soft i jakis os? z przykladowymi mam podobnie jakby niewidzial plikow z teksturami itp. chociaz z drugiej strony ja to odpalalem na linuksie, na windzie nie sprawdzalem. szkoda ze nie udalo mi sie blendigo odpalic... bo blender nie wlacza mi automatycznie wine
Napisano 2 Maj 200717 l Autor zrobiłem tak ja napisałes.przekopiowałem pliki do folderu i w 3dsmax eksportuje.Jeszce w nim nakładam materiały indigo i eksportuje do .igs.Włączam indigo 07 i wczytuje scene i ten błąd.Ale niektóre sceny testowe z indido renderuje i nima błędów.Aha i jeszcze jedno gdy eksportuje z maxa do .igs to plik ma inne rozszerzenie.Zrobiłem parę boxów i swiatło i tez są błędy.
Napisano 2 Maj 200717 l wnioskujez tego tak że masz niewłasciwą wersje pluginu eksportującego do indigo z którego kożystasz. ze zwykłymi boxami nie powinno być problemów. no chyba że max Ci sie sypie.
Napisano 2 Maj 200717 l Autor Ściągnę inny eksporter jak jest.Blade jaki ty masz eksporter która wersja?i jaka wersja indigo?
Napisano 2 Maj 200717 l indigo 8 test1 soft blender na ubuntu ff 7.04 z tego co patrzyłem do maxa jest jeden exporter w dziale download, a do blendera przynamniej na forum byl kazdy inny do danej wersji a i to na bierząco aktualizowany i poprawiany EDIT. może spróbuj tego w 1 poscie zassij maxigo. moze pomoże. powodzenia http://www2.indigorenderer.com/joomla/forum/viewtopic.php?t=1180&postdays=0&postorder=asc&start=0
Napisano 2 Maj 200717 l Autor ściągnełem i to samo.dalej max zle eksportuje do .xlo a powienien do .igs lub .xml mam 3dsmax 9 32 bit mam chyba dość tego indygo
Napisano 2 Maj 200717 l zrażać sie nie ma co :) warto sprawdzić czy masz odpowiednią skale ustaloną, czy wszystkie materiały są pod indigo. może spróbuj rozszerzeie zmienic na xml? myślałem nad obejsciem. z maxa wyeksportować do obj nie powinno z tym być problemow obj zaimporotwać np do blendera lub innego softu i z tamtąd do xml albo igs. powinno dzialać.
Napisano 21 Kwiecień 200816 l Witam. Ja mam wersje 8 maxa. Exporter- 'Maxigo' i Program renderujący 'Indigo' pobrałem z tej stronki- http://www.colapage.bnx.pl/news.php i wszystko działa. Miałem ten sam problem z texturami .jpg który jest opisany na w/w. stronie, przekonwerterowałem je na .png i jest ok. export materiałów z maxa jest do .igs