Skocz do zawartości

Co nowego dał Autodesk w wersji 8.0 i 8.5???

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Chciałbym wiedzieć, co nowego dały kolejne wersje Mayi po przejęciu jej przez firmę Autodesk?

Posiadam wersję 7.01 więc nie znam różnicy...

Tyle co wiem, to że układ w menu się zmienił...

Jakie ulepszenia???

• Odpowiedzi 5
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Napisano

Maya 8.5:

This is the What’s New for Autodesk® Maya® 8.5. Autodesk Maya 8.5 gives artists enhanced creative control, enabling faster completion of complex animation and simulation, and the ability to manipulate, customize, and automate pipelines for next-generation productions. Important features in Autodesk Maya 8.5 include nCloth, the first module built on Nucleus, the next-generation unified dynamics simulation framework; Python scripting and API bindings; platform support for Intel Mac OS X; Japanese User Interface support; and many other productivity and workflow improvements, such as new mental ray shaders, modeling tools, and Hypergraph improvements.

Wszystko znajdziesz w manualu, tóry możesz znaleźć na stronie Autodesk.

Napisano

Przyznaje że angielski nie jest u mnie jeszcze perfet...

Ciekaw byłem, jakie zmiany zaszły w tych wersjach i czy poprawiono jakieś błędy...

Chodzi o wnioski użytkowników i czy warto zmieniać na lepszą wersje, jeśli tak to dlaczego...

Napisano

W nowych wersjach jest mental ray 3.5. Dla niektórych mógłby to być wystarczający powód na migrację. W 8.5 masz nowy slover nCloth, który będzie jeszcze dalej rozwijany i będzie w przyszłości służył do tworzenia symulacji nie tylko dla ubrań. Python jako język skryptowy, japoński interferjs...itd.

Jeśli chodzi o wydajność, to wolę sie nie odzywać, bo mój sprzęt jest już trochę starszej generacji.

Napisano

Warto się przesiadać głównie ze względu na nowego mentala. Final Gathering liczy się szybciej i robi mniej artefaktów, fotony zużywają mniej pamięci, doszedł nowy uniwersalny shader mia_material.