Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Witam. Na poczatku chce zaznaczyc ze jestem poczatkujacy :)

Mam problem, robilem model samochodu (nie pytajcie jakiego bo sam nie wiem co to jest :) i pokazuja mi sie dziwne anomalie na masce. Caly model jest robiony ze splinow. Zalacze do tego screen.

blad.gif

Dziekuje za wszelka pomoc i sugestie.

• Odpowiedzi 9
  • Wyświetleń 2,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

W FAQ jest kilka uwag na temat modelowania splajnami, zapozanj się z nimi. Jak na mnie to wygląda jakby niektóre komórki splajnów zachodziły na siebie, no i to \"nieszczęśliwe\" 3 i 4 wierzchołowe ograniczenie. Dodatkowo punkty poszczególnych splajnów muszą się dokładnie pokrywać sprawdź to u siebie.

Napisano
  • Autor

Wielkie dzieki, miales racje. Zachodzily na siebie poniewaz brakowalo vertexa a na oko tego nie widac.

Napisano

i jeszcze jedno - zmien sobie avatarek bo ci sie zaraz drug przypieprzy.... ma byc 100/100

Napisano
  • Autor

Aha, mam jeszcze jedno pytanie, czy nie dalo by sie jakos wygladzic tej powieszchni ? Bo strasznie kanciasto wyglada, zagescilem troche siatke ale dalej tak jest :(

Napisano

Surface domyślnie ma steps chyba na 0 lub 1. Zwiększając tę wartość, zwiększasz gęstość siatki. Jednocześnie zwiększa się gładkość, gdy w spline\'ach używałeś punktów typu bezier lub smooth.

W Twoim wypadku z tego co widzę - tak nie było. Masz najprawdopodobniej same punkty typu corner. Więc po surface mającym steps = 0 nałóż po prostu modyfikację Meshsmooth :) i zwiększ iterations do 1, czy 2.

Napisano
  • Autor

Sor, juz zmienilem avatar :)

VGTsXVII dzieki za pomoc, ale mam jeszcze jedno pytanie, jak zrobic takie rowki na masce i na drzwiach bo za bardzo nie wiem, jak zrobie normalnie na siatce to wychodza wygladzone a ja chce takie normalne szczeliny :(

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.