Napisano 8 Maj 200717 l Czołem... Mam "mały" problem z maxem 7, mam scenę ok 350K tri (plik max 16 mb) z czego połowa tri jest uzyskana za pomocą symetry, problem pojawia się gdy likwiduje symetry (bo muszę), wtedy polycount się nie zmienia wiadomo, ale wielkość pliku podskakuje do 23 mb, no i po tej operacji max nie wczytuje mi sceny(merge też nie chodzi)... i tak myślę że chyba popełnię sepuku :(, bo nie wiem czemu, mam 2gb ram 800mhz, c2d 2.13 i gf8800 całość stoi na xp.pro.sp2... nie proszę o cud, ale może jakiś pomysł macie co do tego przez co to, i jak to rozwiązać, może pomoże przesiadka na 8 lub 9 z sp1, albo zwiększenie wirtualki... ehh normalnie Trauma ;/ Z góry wielkie dzięki... Łukasz
Napisano 9 Maj 200717 l Yo! Przesiadka chyba bylaby bezcelowa... Moze zlikwiduj to symmetry i exportuj interesujacy Cie obiekt do obj, a pozniej sobie importuj? Wogole to jakas zlozona scena czy obiekt pojedynczy?
Napisano 9 Maj 200717 l Autor no przesiadka chyba mnie ratuje, bo w robocie pod 8 sie otwiera, wiec to jakiś bug 7, mam nadzieję że pod 9 też pójdzie, to jest Baaardzo złożony obiekt, a scena swoją drogą...