Skocz do zawartości

Zmarszczki na kanapie/fotelu

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 7
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

jak tylko Ci wygodnie - mozesz uzyc do tego bumpmapy (rozne to daje efekty), zrecznego dispacementa albo modelingu. Tu tez metod jest sporo - od modelowania podstawowych zarysow (mozesz uzyc cut, quickslice itp a potem edytowac po wierzcholkach np.) i nalozeniu smooth na calosc po paint deformation na zageszczonej siatce (wtedy dobrze uzywac tabletu).

Pozdrawiam.

Gość ant-3d
Napisano

Co do technik to zdaje sobie sprawy o dowolnosci. Moja wina bo nie sprecyzowalem pytania. Bardziej interesuje mnie poprawne rozlozenie topologii siatki takich zmarszczen.

Napisano

displejs vrayowski jest spoko sie sprawdza, namaluj mapke czarnobialą i bedzie git :]

Marcin w testach renderu nawet zamiescil taką mapke i jak to zrobic ;] poszukaj

pozdrawiam

Napisano

co do modelowania zmarszczek materiału, Klicek zamieścił kiedyś videotutorial na temat draperii, przeszukaj forum, tutek jest do wingsa ale można to samo robić w każdym programie.

Gość ant-3d
Napisano

Dzieki za rady :)

VoNd, Touch: techniki sa mi dobrze znane, chodzilo o topologie :) Dzieki za odzew :)

JunioR: wlasnie chcialem wymodelowac nie korzystajac z dispa

Ania: Dzieki za zwrocenie uwagi na tutki Klicka (dzieki Ci Klicku za nie). Pomoglo :)

Napisano

jezeli chodzi o topologie...hmmm ja bym spróbował z reactorem i softbody tak kiedys robuiłem poduszki spadające na ziemię i wyglądały całkiem całkiem.... Polecam ci reaktora

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności