Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Hej

Moze i rozwiazanie jest banalne ale jakos nie moge na nie wpasc. Jak najlepiej wymodelowac takie oto wgniecenia/zmarszczki jak tu: http://limonta.pl/Grafika/wspolpraca/kanapa.jpg

Z gory dzieki.

• Odpowiedzi 7
  • Wyświetleń 1,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

jak tylko Ci wygodnie - mozesz uzyc do tego bumpmapy (rozne to daje efekty), zrecznego dispacementa albo modelingu. Tu tez metod jest sporo - od modelowania podstawowych zarysow (mozesz uzyc cut, quickslice itp a potem edytowac po wierzcholkach np.) i nalozeniu smooth na calosc po paint deformation na zageszczonej siatce (wtedy dobrze uzywac tabletu).

Pozdrawiam.

Napisano

Czasem przydaje się też modyfikator FDD[box]. Przy dość gęstej siatce punktów może być pomocny.

Napisano

Co do technik to zdaje sobie sprawy o dowolnosci. Moja wina bo nie sprecyzowalem pytania. Bardziej interesuje mnie poprawne rozlozenie topologii siatki takich zmarszczen.

Napisano

displejs vrayowski jest spoko sie sprawdza, namaluj mapke czarnobialą i bedzie git :]

Marcin w testach renderu nawet zamiescil taką mapke i jak to zrobic ;] poszukaj

pozdrawiam

Napisano

co do modelowania zmarszczek materiału, Klicek zamieścił kiedyś videotutorial na temat draperii, przeszukaj forum, tutek jest do wingsa ale można to samo robić w każdym programie.

Napisano

Dzieki za rady :)

VoNd, Touch: techniki sa mi dobrze znane, chodzilo o topologie :) Dzieki za odzew :)

JunioR: wlasnie chcialem wymodelowac nie korzystajac z dispa

Ania: Dzieki za zwrocenie uwagi na tutki Klicka (dzieki Ci Klicku za nie). Pomoglo :)

Napisano

jezeli chodzi o topologie...hmmm ja bym spróbował z reactorem i softbody tak kiedys robuiłem poduszki spadające na ziemię i wyglądały całkiem całkiem.... Polecam ci reaktora

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.