ptah Napisano 14 Maj 2007 Napisano 14 Maj 2007 Mam pytanie, czy ktoś z forum posiada działącą mayę na neostradzie? Maya korzysta z fizycznego adresu komputera a ten w przypadku neostrady ulega zmianie po resecie łącza w wyniku czego w mayce wyskakuje bład odnosnie licencji (licencja na inny adresik niż jest po zmianie). Zauważyłem że Maya smiga dobrze na liveboxie ponieważ ten łaczy komputer z internetem na stałe. Czy znacie może jakieś sposoby aby odpalić mayke na neo?
Damienza Napisano 14 Maj 2007 Napisano 14 Maj 2007 Ja mam karte WiFi i nawet jak nie jest podłączony do neta to mi maya normalnie chodzi bo mam zawsze ten sam Ethernet adres. Koszt takiej karty to chyba coś koło 90zł. Albo po prostu zmień neostrade na multimedie albo inny szmelc :D
piotrek Napisano 14 Maj 2007 Napisano 14 Maj 2007 Pomyliłeś chyba IP z adresem MAC... Maya wymaga kartę sieciową, nie wiem czy modem od neo można za taką uznać. Jeśli można, to z pewnością połączenie i rozłączanie łącza i z Internetem nie ma wpływu na działanie Maya.
ptah Napisano 14 Maj 2007 Autor Napisano 14 Maj 2007 Poradziłem sobie uruchamiając wirtualna karte microsoftu. Temat do zamknięcia.
belialek Napisano 17 Maj 2007 Napisano 17 Maj 2007 livebox to router, i ip tez sie zmienia po takim samym czasie jak na modemie usb
Rekomendowane odpowiedzi