Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Do nominacji:

POL:

"Jest rok 2023, ziemię często zalewają silne deszcze, oraz wiatr niszcząc budynki i przyrodę pozbawiają ludzi dachu nad głową. Wiele zwierząt nie ma schronienia, te które uciekają z rezerwatów są natychmiast zabijane przez bezradnych ludzi, którym to i tak nie pomoże. Naszczęście znajdują się też tacy, którzy nie pozwalają na ich zabijanie. Scena robiona w photoshopie podstawowymi brushami przedstawia osobę, która ma serce i lituje się nad biednym tygrysem".

ENG:

Year 2023........strong rains flood the ground often, as well as they deprive wind destroying buildings and nature the men of a roof over the head. Many animals have not a cover, these which run away from reserves they are killed by merciless men immediately, which this and so it will not help. Fortunately also are good people which do not want killing. Done in photoshop scene by normal brushes. Art represents person which has a good heart and has mercy over poor tiger".

finalkl5.jpg

• Odpowiedzi 24
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

fajny temat, ale sporo bedziesz musial sie nameczyc by oddac ten klimat-wiem ze wstepny szkic, ale sztywno w 3 dupy narazie;/ kotek fajne ma ulozenie ,ale ta panna cos kurde z innej bajki przylazla

Napisano
fajny temat, ale sporo bedziesz musial sie nameczyc by oddac ten klimat-wiem ze wstepny szkic, ale sztywno w 3 dupy narazie;/ kotek fajne ma ulozenie ,ale ta panna cos kurde z innej bajki przylazla

dzięki stary, wlasnie strzelam jakies szkice czarno biale jak ustawic kadr, zeby przykul uwage, nie tracic detalu potem i wogole. Ciezko sie zaczyna malowac od zera i rzucac to co przygotowuje od paru dni i jest prawie skonczone..eh no ale poswiece sie tej bitwie bo chce i odloze inne prace na bok.

Napisano

wena zawsze nadchodzi gdy ja już padam na twarz :D no nic musiałem pomazać i wyszło coś takiego bardziej klimatyczne i luzniejsze jak dla mnie.... czekam na sugestie, komentarze i krytyke oczywiscie. dobranoc.

37343536pg0.jpg

Napisano

nie rób uciętego parasola....... zrób cały tak żeby ten bolec było widac..... Wogole pokombinuj z composition jeszcze... Generalnie bardzo fajny klimat

Napisano

troche wezszy kadr jest potrzebny zeby skupic uwage cala na kotku - bo to on jest glownym elementem a teraz wyglada jakby jej spadl na reke :p tak mysle troche bardziej panoramiczne to ujecie i moze zrezygnuj z parasola - i bedzie git bo technieke masz w pytke :D:D (znaczy umiejetnosci nie brak :))

Pozdr

Napisano

sluchaj ja to widze tak(wcale nie musisz sie zgadzac z tym):

kot(ewenutalnie tygrys ten)-znaleziony gdzies na ulicy, panna bierze go bo chce uratowac,uchronic przed deszczem brzydka pogoda itp, -teraz ty sprobuj sie wczuc w ta sytuacje- idziesz i patrzysz a tam kotek na ulicy biedny- to co robisz? bierzesz go tak jakbys mial go zaraz upuscic,usmiechasz sie jak idiota i maszerujesz sztywno przez miasto? chyba nie...moja propozycja- panna lekko zgieta jakby cialem chciala uchronic malego tygryska przed deszczem,biegnie,trzyma go dwoma! rekoma(cos jak matki male dzieci), parasola nie ma, wiatr smiga jej wlosy,plaszczyk wieje jak cholera,dookola jakies liscie lataja(oddaj te zimno, chujowy warunki klimatyczne itp). wtedy praca bedzie klimatyczna- ja mam sie w nia wczuc, patrzac na prace mam pomyslec"o jaki koteczek ładny,a jaki biedny,ojjjj"

PS. pierwsze ulozenie kotka jest b.dobre-nie kombinuj! na drugim wyglada jakby baba wyszla z nim na spacer.

co do kadru-niewiem,pokombinuj z cala postacia, daj troche tła, przestrzeni, nie skupiaj sie tylko na glowie panny, rekach i kocie- szalej z caloscia ponziej najwyzej se skadrujesz jak bedziesz chcial.

PS2 poszukaj na necie jakis referek(jest ich pewnie kupa jak ludzie wygladaja gdy ostry deszcz napizdza im na facjate)- to zadna lipa, tylko mega pomoc, tym bardziej ze naturalne ulozenie postaci to klucz do sukcesu w twojej pracy!

PS3 zycze powodzenia amigo, porob jakies zupelnie rozne od siebie szkice(kompletnie odmienne kadry,trojzbieg,dwozbieg itp, my tu wybierzemy najbardzije odpowiedni!;]

Napisano

dzieki wam :)

nicponim-> wlasnie znajomy zarzucil pewnym pomyslem co do ulozenia parasolki(nie chce jej zdejmowac:P ale nic nie przesadzam) zeby sie zmiescila mniej wiecej w takim formacie(no troche szerszym wzdluz) bo nie chce juz nic powiekszac, chcialem dosc mocny zoom na postac a nie jak przewaznie na otoczenie na ktorym zle wychodze. oczywiscie panna ma mine jaka ma i moze sie krrzywic na sypiacy w twarz dosc gesto(ale bez przesady) deszcz. kotek standardowo ulegnie znacznej zmianie a wszystko postaram sie wykonczyc jak najlepiej potrafie, choc boje sie o brak czasu no nic zaraz zaczynam bo wrocilem dopiero do domu i noce i noce i jeszcze raz noce przedemna.updejty regularnie bede wrzucal. dziekówa panowie!

Napisano

Siemka.

Zrezygnuj z parasola. Świetny motyw z kotkiem i klientką.

Ja widzę tę pracę tak:

Babka unosi mokrego kota na wysokość oczu obiema rękami. Scena widziana z boku czyli babka profilem centralnie na środku. W tle stare zmoknięte miasteczko. Latarnie, bruk i takie tam. Babka kapelusz , płaszcz jak najbardziej.

Pozdrówka

Napisano

maronski-> dzieki men:D, uwazam ze pomysl z miastem w tle jest b.fajny a wiec se go zem uzyl :D z parasola nie zrezygnowalem(szkoda daje klimat i rozprasza chaos ktory panuje za nim-nie mieszaja sie swiatelka budynkow z wlosami i krople wody itd), lecz obrocilem go tak by wygladal realniej-oparty o ramie.z tymi budynkami to sie zbytnio rozpedzilem to zdecydowalem sie opuscic detal cos ala mgla w miejscach gdzie sie spotykaja swaitelka i wlasnie jakeis kropelki bo to wygladalo zbyt jakby nacpane wszedzie tego. kadr poszerzylem i pewnie sie pozmienia jescze troche ustawienie ale to mniej wicej taka koncepcja o jaka mi chodzilo :)

57383324kf9.jpg

Napisano

spoko stary ale uwierz mi-aktualne ulozenie postaci oddaje 0 klimatu,jaki kazdy spodziewa sie ze odda. Wiem ze taka postac,takie ulozenie i w takim kadrze mozesz fajnie zrobic- bo to akurat jak uwazasz twoja mocna strona i mozesz tu zaszalec,ale co z tego jak to mija sie z celem;/ maronski podsunal fajny pomysl z ujeciem sceny,wykorzystaj to, i nie przejmuj sie jak nie bedzie wychodzic;] kt5os tam pomoze,naprowadzi i bedzie dobrze;]

pozdro!

Napisano
spoko stary ale uwierz mi-aktualne ulozenie postaci oddaje 0 klimatu,jaki kazdy spodziewa sie ze odda. Wiem ze taka postac,takie ulozenie i w takim kadrze mozesz fajnie zrobic- bo to akurat jak uwazasz twoja mocna strona i mozesz tu zaszalec,ale co z tego jak to mija sie z celem;/ maronski podsunal fajny pomysl z ujeciem sceny,wykorzystaj to, i nie przejmuj sie jak nie bedzie wychodzic;] kt5os tam pomoze,naprowadzi i bedzie dobrze;]

pozdro!

ok to probujemy :D zobaczymy jak wyjdzie bo czasu malo jak nigdy a ja dlugo dlubie prace :/

Nicponim-> nie da rady http://img502.imageshack.us/img502/9420/44724599ej2.jpg pozostane przy tamtym, jescze nie ten skill :P, brak checi na takie ujecie i na myslenie o powodzeniu w bitwie malujac cos czego nie chce i co mi nie wyjdzie (tak zakladajac z gory i po fakcie). Dla mnie poprostu profilowe arty nie maja tego czegos,a wogole mnie nie ciagnie by je malowac.Jesli juz mam koncepcje przygotowana to wole przy niej zostac(uparcioch ta wiem). no i na tyle dzieki men musze robic to co juz mam rozplanowane i bede wrzucal updejty.:) pzdr

Napisano

no to jeden z ostatnich moich updejtów..... dość sporo se posiedziałem nad tym artem, ale mam nadzieje, że warto :) czekam na Wasze komentarze:)

pozdrawiam, Darek

22ky3.jpg

Napisano

Kotek zaczyna bardzo fajnie wychodzić, ale kobieta wydaje się bardzo płaska. Te jasne obrysy w niektórych miejscach wyszły ok, w innych spłaszczają troche ilustrację (np. kapelusz).

Napisano
Kotek zaczyna bardzo fajnie wychodzić, ale kobieta wydaje się bardzo płaska. Te jasne obrysy w niektórych miejscach wyszły ok, w innych spłaszczają troche ilustrację (np. kapelusz).
sluszna uwaga. wlasnie pracuje nad tą babeczką :p
Napisano
Hej Daroz.

Może Cię to natchnie. Lepsza kompozycja i trochę groteski

Działaj.

dzięki stary kurde za** wyglada, zebym ja teraz mial pare dni do przodu..... postaram sie cos wykombinowac, ale naprawde rewela man :D

Napisano

FINAŁ(no pracka jeszcze do skończenia i tak)-1 post

Na zakończenie, serdeczne podziękowania dla Marońskiego za pomoc w doborze scenerii i kolorów, już miałem ustawiony taki szeroki kadr a tu niestety już mało czasu żeby tak się rozjeżdzać :D pozdrawiam i życzę wszystkim powodzenia, Darek

Do NOMINACJI:

p.s. chyba nie wkleilem(skleroza?..) tutaj wybaczcie :P

finalkl5.jpg

Napisano

kurde, fajne :) życzę powodzenia. Chodź jakbym miał wtrącić swoje 3 grosze to bym ten deszcz zagęścil bo wyglada jakby padał tylko nad głową panny.

Napisano

co ty chcesz, fajnie skadrowane. Mnie sie podoba pracka, choć nieco ponura...

Co do deszczu to Stachu ma recht. Wygląda jakby padał tylko w tym jednym miejscu, a dalej to już sucho.

Chyba se w tablet zainwestuje(zaraz po kompie)

Napisano

hej .masz wydaje mi sie fajna wyobraznie ,ale brakuje Ci rozrysowania ,poczucia proporcji i kompozycji.moim zdaniem musisz wiecej rysowac olowkiem chocby.Nie wiem w jakim wieku jestes i jak dlugo sie tym zajmujesz ,wiec nie chce Ci przytykac za bardzo .Dzialaj dzialaj.pozdrawiam.

Napisano

heh dzieki Panowie :) ktos odkurzyl ten wątek :P

nie no zdaje sobie sprawe ze praca ma mase bledow i niedociangniec(robiona w 2 dni) itd. Nastepnym razem sie bardziej przyloze -bo teraz juz po ptokach:D

a digitalem "na powaznie" sie zajmuje moze gora 3,5 miesiaca... pozdrawiam

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności