Napisano 24 Maj 200717 l Autor jako mojego pomysłu, w domu takiej nie mam, ale przyznaję, iż jest częściowo z katalogu pewnej firmy ściągnięta :D ale tylko częściowo(m.in kadr :D) Renderuję teraz z Gi Dome... zobaczymy jak wyjdzie, tylko strasznie długo trwa to w YafRay'u
Napisano 24 Maj 200717 l Autor Pierwsza próba z GI, niestety troche małe, niedoświetlone i długo się renderuje, ale jeśli możecie ocenić, czy udało mi się otrzymać lepsze światło i na ile jest ono dobre, to byłbym bardzo wdzięczny, bo w sumie nie wiem jak to dalej poprawiać :confused: Pozdrowienia!
Napisano 24 Maj 200717 l ej to weś tą prace daj do wip'a:) długo renderuje sie tzn ile? a wlasnie łazienka ma sufit?
Napisano 24 Maj 200717 l no an pewno bardziej rtealistycznie wyglada niz ten pierwszy render. miejscami dosyc ciemne..
Napisano 24 Maj 200717 l Autor 1) Łazienka nie ma sufitu :D 2) Render ok 9h, załamka... to przez te ręczniki(mają "włoski" czyli blederowe particles, niestety nie widać na takim renderze)
Napisano 25 Maj 200717 l testy rób bez ręczników :P. możesz nawet powstawiać jakieś defaultowe materaiły na wszystko (bez bumpów, refleksów, itp.) i testować światło.
Napisano 25 Maj 200717 l 1) Łazienka nie ma sufitu :D 2) Render ok 9h, załamka... to przez te ręczniki(mają "włoski" czyli blederowe particles, niestety nie widać na takim renderze) O_O Jak by mi się coś ręderowało przez 9h to bym się powiesił :O Ogólnie fajnie.... pobaw się ze światłami może daj im jakiś materiał/krztałt ...Szafki byłby chyba ładniejsze z małym reflectem+bump, podłoga jakotaka, gi ustaw na 250-300 chyba że tyle już masz to daj więcej, te szklane drzwi.... mmmm ee wyłącz cienie albo daj im caustyke bo jakoś tak mi się dziwnie patrzy :c btw jak ci się z GI tak cięrzko ręderuje to morzesz spróbowac z AO a potem w photoshopie połączyć ...(Mały tutek jak niewiesz jak zrobić AO.....wywalasz wszystkie światła, potem na wszystkie obiekty nakładasz texturkę AO(standard>Diffuse>Ambient oclusion czy jakoś trak dodatkowo morzesz ilośc sampli tam zwiękrzyć itp) i renderujerz... potem w photoshopie przy użyciu metody Multiple łączysz normalny render z AO) No i to natyle :P powodzenia z kolejnymi renderkami :))