TrojkaT Napisano 24 Maj 2007 Napisano 24 Maj 2007 Witam PRobowal juz cos tam robic bo u mnie jak probuje dac update to mi sie max wiesza :)
zdeno Napisano 24 Maj 2007 Napisano 24 Maj 2007 jeżeli masz starą scenę to wypiernicz dotychczasową kamerę i wstaw nową. Mi pomogło jak próbowałem renderować scenki z 1.1 to może ten sam bug przeszkadza?
TrojkaT Napisano 24 Maj 2007 Autor Napisano 24 Maj 2007 ale mi nie chodzi o to tylko jak wlaczasz material editor ustawiasz jakis material dajesz :update preview" i tu mi sie wiesza max
TrojkaT Napisano 15 Czerwiec 2007 Autor Napisano 15 Czerwiec 2007 uzywal juz ktos to ich nowa wersje pluginu do maxa ?? jesli tak prosze niech sie odezwie na gg moje
SSn4k3 Napisano 15 Czerwiec 2007 Napisano 15 Czerwiec 2007 TrojkaT - mnie wlasnie max poinformowal ze jest nowa wersja pluginu, ale na wczesniejszej nie bylo problemu z updatem materialu. Moze sproboj zmniejszyc sampling dla materialy w material editorze?
greg_jg Napisano 15 Czerwiec 2007 Napisano 15 Czerwiec 2007 Możesz mieć problemy z 'update preview' z powodu firewall`a (o ile go masz, jeżeli tak -> rozłącz sieć, wyłącz firewall`a, odpal max`a -> zobacz czy zadziała, jeśli tak, to zmień ustawienia firewall`a, by nie blokował portów dla mxcl.exe).
TrojkaT Napisano 15 Czerwiec 2007 Autor Napisano 15 Czerwiec 2007 siema u mnie jest tak przykladowo: ustawiam tylko zwykly emiter daje udpate preview i 3ds max moj sie zawiesza po czym go wylaczam i wyskakuje mi okienko ktore liczy mi ten update . Zaraz sproboje firewalla :) i dam znac p.s. i co dziwne ze jak wrzuce jakas texturke to dziala normalnie
TrojkaT Napisano 15 Czerwiec 2007 Autor Napisano 15 Czerwiec 2007 dobra nie dziala, zaktualizowalem sterowniki do karty, wylaczylem firewalla dalej to samo :(((( ajkies pomysly jesszcze co to wogule jest :/ dobra znalazlem : wiec przyczyna byl cholerbny moj antyvirus NOD32 !!!
TrojkaT Napisano 15 Czerwiec 2007 Autor Napisano 15 Czerwiec 2007 dobra po wylaczniu NOD32 zaczelo mi nomalnie dzialac :) lecz kiedy uruchomilem 3ds maxa ponownie znow nie dziala :(
greg_jg Napisano 15 Czerwiec 2007 Napisano 15 Czerwiec 2007 lecz kiedy uruchomilem 3ds maxa ponownie znow nie dziala :(Z tego co napisałeś wynika (?), że przy wyłączonym NOD32 przy pierwszym uruchomieniu max`a 'update preview' działa, przy kolejnym już nie ?
TrojkaT Napisano 15 Czerwiec 2007 Autor Napisano 15 Czerwiec 2007 greg dzialalo mi normalnie, ale teraz dalej to samo nie dziala, dzilaa mi tylko jesli umieszcze w materiale jakas bitmapke ?? o co tu cholera chodzi? po zamkniecu 3ds maxa wyskakuje mi ta tabelka z liczeniem ??
TrojkaT Napisano 15 Czerwiec 2007 Autor Napisano 15 Czerwiec 2007 hehe wiem chlopaki ze jestem chyba jedyny ktory ma ten problem :D w MAxwell Studiu dziala wszystko normalnie, jest cos nie tak jak dzialam na moim 3ds max-ie
greg_jg Napisano 15 Czerwiec 2007 Napisano 15 Czerwiec 2007 Zrobiłem mały test: 1. Wolne wszystkie porty mxcl.exe -> default`owy materiał maxwell`a - 'update preview' idzie. 2. Zablokowane wszystkie porty mxcl.exe -> default`owy materiał maxwell`a - 'update preview' nie idzie. 3. Zablokowane wszystkie porty mxcl.exe -> default`owy materiał maxwell`a + bitmap`a - 'update preview' idzie. Objawy takie same jak u Ciebie, dlatego jestem przekonany w 99,(9)% ;) , że problem jest w oprogramowaniu "chroniącym", napisz czego używasz, ze szczególnym uwzględnieniem firewall`a.
TrojkaT Napisano 15 Czerwiec 2007 Autor Napisano 15 Czerwiec 2007 greg nie na 99,9%:) wiec zainstalowalem se wersje 1.5 demo i okzazalo sie ze dziala bez problemu ;) nawet jak jest wlaczony firewall, i mysle ze przy NOD32 tez by dzialalo
greg_jg Napisano 15 Czerwiec 2007 Napisano 15 Czerwiec 2007 Widać wcześniej miałeś jakiś dziwny instalator. ;)
wojt0000 Napisano 16 Czerwiec 2007 Napisano 16 Czerwiec 2007 TrojkaT może mógłbyś mi pomóc skoro demo działa ci bez problemowo ? Ja ściągnąłem ze stronki, wszystko fajnie pięknie. Instaluje, chce puścić render i wyskakuje mi komunikat : "This is an unregistered version, please enter a valid license" O co cho? No chodzi o licencje to wiem ale to jest przecież demo. Próbowałem po formacie i to samo :(
TrojkaT Napisano 16 Czerwiec 2007 Autor Napisano 16 Czerwiec 2007 wojt0000 no bardzo dziwne :) ja nie wiem mi tylko chodzilo o ten preview a rendera nie robilem ale dzis sprawdze do 1h i ci napisze Woj u mnie dziala normalnie ;)
TrojkaT Napisano 16 Czerwiec 2007 Autor Napisano 16 Czerwiec 2007 sciagnolem ejszcze raz 1.5 i zainstalowlem jeszcze raz i mam to samo :(( nie wiem co mam robic chyba wysle kilka emaili do NL :)
oo79 Napisano 26 Styczeń 2008 Napisano 26 Styczeń 2008 troche archeologii. obczajem maxwella bo vray mnie znowu wpienia. i mam taki sam problem ja TrojkaT jak daje difuse w materialeditorze daje prewiev to max sie zawiesza. help me
TrojkaT Napisano 26 Styczeń 2008 Autor Napisano 26 Styczeń 2008 oo79 mi juz dziala bez problemu, przyczyna moze byc firewall lub antyvirus. Juz nie pamietam dokladnie ... :)
Rekomendowane odpowiedzi