Napisano 24 Maj 200717 l Witam PRobowal juz cos tam robic bo u mnie jak probuje dac update to mi sie max wiesza :)
Napisano 24 Maj 200717 l jeżeli masz starą scenę to wypiernicz dotychczasową kamerę i wstaw nową. Mi pomogło jak próbowałem renderować scenki z 1.1 to może ten sam bug przeszkadza?
Napisano 24 Maj 200717 l Autor ale mi nie chodzi o to tylko jak wlaczasz material editor ustawiasz jakis material dajesz :update preview" i tu mi sie wiesza max
Napisano 15 Czerwiec 200717 l Autor uzywal juz ktos to ich nowa wersje pluginu do maxa ?? jesli tak prosze niech sie odezwie na gg moje
Napisano 15 Czerwiec 200717 l TrojkaT - mnie wlasnie max poinformowal ze jest nowa wersja pluginu, ale na wczesniejszej nie bylo problemu z updatem materialu. Moze sproboj zmniejszyc sampling dla materialy w material editorze?
Napisano 15 Czerwiec 200717 l Możesz mieć problemy z 'update preview' z powodu firewall`a (o ile go masz, jeżeli tak -> rozłącz sieć, wyłącz firewall`a, odpal max`a -> zobacz czy zadziała, jeśli tak, to zmień ustawienia firewall`a, by nie blokował portów dla mxcl.exe).
Napisano 15 Czerwiec 200717 l Autor siema u mnie jest tak przykladowo: ustawiam tylko zwykly emiter daje udpate preview i 3ds max moj sie zawiesza po czym go wylaczam i wyskakuje mi okienko ktore liczy mi ten update . Zaraz sproboje firewalla :) i dam znac p.s. i co dziwne ze jak wrzuce jakas texturke to dziala normalnie
Napisano 15 Czerwiec 200717 l Autor dobra nie dziala, zaktualizowalem sterowniki do karty, wylaczylem firewalla dalej to samo :(((( ajkies pomysly jesszcze co to wogule jest :/ dobra znalazlem : wiec przyczyna byl cholerbny moj antyvirus NOD32 !!!
Napisano 15 Czerwiec 200717 l Autor dobra po wylaczniu NOD32 zaczelo mi nomalnie dzialac :) lecz kiedy uruchomilem 3ds maxa ponownie znow nie dziala :(
Napisano 15 Czerwiec 200717 l TrojkaT napisał: lecz kiedy uruchomilem 3ds maxa ponownie znow nie dziala :(Z tego co napisałeś wynika (?), że przy wyłączonym NOD32 przy pierwszym uruchomieniu max`a 'update preview' działa, przy kolejnym już nie ?
Napisano 15 Czerwiec 200717 l Autor greg dzialalo mi normalnie, ale teraz dalej to samo nie dziala, dzilaa mi tylko jesli umieszcze w materiale jakas bitmapke ?? o co tu cholera chodzi? po zamkniecu 3ds maxa wyskakuje mi ta tabelka z liczeniem ??
Napisano 15 Czerwiec 200717 l Autor hehe wiem chlopaki ze jestem chyba jedyny ktory ma ten problem :D w MAxwell Studiu dziala wszystko normalnie, jest cos nie tak jak dzialam na moim 3ds max-ie
Napisano 15 Czerwiec 200717 l Zrobiłem mały test: 1. Wolne wszystkie porty mxcl.exe -> default`owy materiał maxwell`a - 'update preview' idzie. 2. Zablokowane wszystkie porty mxcl.exe -> default`owy materiał maxwell`a - 'update preview' nie idzie. 3. Zablokowane wszystkie porty mxcl.exe -> default`owy materiał maxwell`a + bitmap`a - 'update preview' idzie. Objawy takie same jak u Ciebie, dlatego jestem przekonany w 99,(9)% ;) , że problem jest w oprogramowaniu "chroniącym", napisz czego używasz, ze szczególnym uwzględnieniem firewall`a.
Napisano 15 Czerwiec 200717 l Autor greg nie na 99,9%:) wiec zainstalowalem se wersje 1.5 demo i okzazalo sie ze dziala bez problemu ;) nawet jak jest wlaczony firewall, i mysle ze przy NOD32 tez by dzialalo
Napisano 16 Czerwiec 200717 l TrojkaT może mógłbyś mi pomóc skoro demo działa ci bez problemowo ? Ja ściągnąłem ze stronki, wszystko fajnie pięknie. Instaluje, chce puścić render i wyskakuje mi komunikat : "This is an unregistered version, please enter a valid license" O co cho? No chodzi o licencje to wiem ale to jest przecież demo. Próbowałem po formacie i to samo :(
Napisano 16 Czerwiec 200717 l Autor wojt0000 no bardzo dziwne :) ja nie wiem mi tylko chodzilo o ten preview a rendera nie robilem ale dzis sprawdze do 1h i ci napisze Woj u mnie dziala normalnie ;)
Napisano 16 Czerwiec 200717 l Autor sciagnolem ejszcze raz 1.5 i zainstalowlem jeszcze raz i mam to samo :(( nie wiem co mam robic chyba wysle kilka emaili do NL :)
Napisano 26 Styczeń 200817 l troche archeologii. obczajem maxwella bo vray mnie znowu wpienia. i mam taki sam problem ja TrojkaT jak daje difuse w materialeditorze daje prewiev to max sie zawiesza. help me
Napisano 26 Styczeń 200817 l Autor oo79 mi juz dziala bez problemu, przyczyna moze byc firewall lub antyvirus. Juz nie pamietam dokladnie ... :)