allied Napisano 22 Listopad 2003 Share Napisano 22 Listopad 2003 Sorry jesli wrzucilem ten temat nie tam gdzie trzeba ;]. Mam powazny problem - podczas pracy na 3dsmax komp sie zresetowal i gdy chce otworzyc plik nad ktorym pracowalem wyskakuje FAILED OPEN. Czy moge plik jakos naprawic? Co zrobic zeby odzyskac ten plik? [plik nie zostal skasowany] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
allied Napisano 22 Listopad 2003 Autor Share Napisano 22 Listopad 2003 Nie moge dac nawet merge :( :( znowu failed open Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VGT Napisano 22 Listopad 2003 Share Napisano 22 Listopad 2003 Merge, to chyba raczej była ostatnia szansa... :| Coś mi się kojarzy, że kiedyś ten temat na forum był i ktoś wspominał o jakimś plug\'u ale nie miałem z nim styczności. Pozostała Ci smutna nauka na przyszłość - chyba wszyscy na tym forum, którzy już dłużej się tym zajmują, każdego prowadzonego projektu mają po kilkanaście ostatnich zapisów sceny i za każdym razem zapisują do nowego pliku. W ten sposób zmniejszysz ryzyko strat, gdyż zawsze można wrócić do wcześniejszego stanu. ***EDIT*** Znalazłem wspomniany wyżej temat: http://www.max3d.pl/forum/viewthread.php?tid=2999 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
velopl Napisano 6 Listopad 2011 Share Napisano 6 Listopad 2011 Ja wlasnie mialem cos takiego a robilem wczesniej kopie jako "save as" ale tamta mi tez nie dziala !! AAAAAAAAAA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Traitor Napisano 7 Listopad 2011 Share Napisano 7 Listopad 2011 Sprawdz folder z autobakami. Powinny byc tam pliki na ktorych ostatnio pracowales (o ile nie wylaczyles auosave;) Na przyszlosc rob czesto kopie lub po prostu uzywaj Hold'a. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
velopl Napisano 7 Listopad 2011 Share Napisano 7 Listopad 2011 Tak tak juz wczoraj w nocy znalazlem tego autoback'a uffff. Najlepsze jest to, ze przed renderem zrobilem kopie (tak na wszelki wypadek) i ta kopia tez sie uszkodzila (!?) Ale juz wszystko OK. Dzieki wielkie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MRay Napisano 7 Listopad 2011 Share Napisano 7 Listopad 2011 Tak, jeżeli miałeś ustawiony autosave spróbuj autobacki. Jak to nie pomoże to merge - ale tylko po 1-3 obiekty maksymalnie za każdym podejściem. Jeżeli to również nie pomoże tzn. ze masz uszkodzone pliki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi