llaalluuss Napisano 30 Maj 2007 Napisano 30 Maj 2007 moje pytanie brzmi jak stworzyc w maxie 9 efekt dymu, mgly, kurzu ?? chcialbym osiagnac efekt podobny do pomieszczenia w ktorym napalono papierosami (popularne w salonach bilardowych) albo wlasnie pozamiatano podloge, na ktorej byla spora warstwa kurzu :] jezeli to ma znaczenie to najchetniej w V-ray 1.5
Gomez Napisano 30 Maj 2007 Napisano 30 Maj 2007 Zakladam ze ma to byc animacja. Potrzebujesz Afterburne'a i czasteczki - Particle Flow na pewno dziala z afterburnem inne nie wiem. Vray nie bedzie ci potrzebny. Looknij tu allanmckay.com
llaalluuss Napisano 31 Maj 2007 Autor Napisano 31 Maj 2007 raczej chodzi mi o pojedynczy render :P a w samym maxie sie tego nie da zrobic ??
Sebastian Ozga Napisano 31 Maj 2007 Napisano 31 Maj 2007 Nie wiem jak jest w 9, ale czasem takie banalne metody jak Volume Fog z Atmospherics nie wygląda najgorzej
Shogun 3D Napisano 31 Maj 2007 Napisano 31 Maj 2007 Volumetric fog. Możesz też powalczyć z fumeFX, ale to wymaga masy liczenia i dużo nauki.
Rekomendowane odpowiedzi