Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

witam wszystkich

jestem nowy i na poczatek chcialbym zaprazentowac moja prace wykonana w painterze przy pomocy tabletu

czekam na opinie

pozdrawiam

• Odpowiedzi 15
  • Wyświetleń 2,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Po pierwsze witamy na forum :)

Co do pracki:

Buzia dziadka całkiem fajnie ujęta ale juz kulki i guziki zbyt z reszta kontrastuja, wygląda to raczej jak niedokonczony szkic i rozpoczęte malowanie niz kompletna praca.Całosc potraktowałes zbyt obierznie co rzuca sie w oczy własnie przez te gadżety. Podejrzewam jednak ze prace bedziesz kontynuował a to i dobrze:) proponuje jednak wg. recepty bigle nakpierw rozplanowac całosc pracki w kolorystyce zanim zaczeniesz bawic sie w szczegóły :)

Niom i czekam na wiecej.

Napisano
  • Autor

dzieki za ocene

wlasnie taki byl koncept- ciezar mial sie koncentrowac na twarzy, a calosc zostala potraktowana linearnie w kątrze dla twarzy i kulek, guzikow

natomiast jezeli chodzi o kolorystyke to uwazam, ze gra walorow jest tutaj na miejscu

Napisano

Ehh... Tiger, poogladaj sobie troche dziel wybitnych, bo swiat nie konczy sie na kiczowatych speedach i cg-malunkach z cgtalka. ;)

Nie wszystko musi byc skonczone, przegadane, fotorealistyczne. Tutaj najwazniejsza byla twarz i na niej sie skonczylo. Bardzo mi sie podoba, witam na forum:)

Napisano

twarz tak ale po cholere te guziki - to powoduje ze zamysl staje sie nieczytelny

Napisano

guziki mogły by jeszcze zostać. ale zupełnie nie czuję tych kulek.

Napisano

A mi sie podoba tak jak jest, z tymi guzikami, kuleczkami i calareszta, bardzo dobra robota, bardzo fajna zywa praca - tak trzymac poprostu. Jedyne moglbys przyciac troche prawa strone, ale i bez tego jest dobrze.

Napisano

drug nie mowie zeby robic z tego fotoreal czy speed:) Brakuje mi tylko jednej czy dwóch kresek.Praca jest bardzo ładna, ba nawet swietna bo ma zamysł. Zreszta na szutke jest tyle spojrzeń i różnych opini co ludzi którzy ja oceniaja. A i o gustach sie nie dyskutuje ;)

gurth: kulki i guziki niech zostana bo bez nich praca sie zrobiła troche goła :)

Napisano
  • Autor

Tiger wiem wiem ;)

to co przedstawilem na poczatku to jest praca finalna

porownanie zamiescilem dla tych co mowili ze im to przeszkadza zeby sie przekonali ze jednak \"z\" jest lepiej niz \"bez\" ;)

pozdrawiam

Napisano
  • Autor

teraz bardziej symetrycznie

czyzby sie zapowiadal jakis cykl ... ;)

Napisano
  • Autor

3 i ostatnia praca

dzieki za wszystkie spostrzezenia i komentarze

pozdrawiam

Napisano

WOW.... jedwabiste, do mnie to przemawia, mnie to kreci. super naprawde:D

pzdr

Napisano

Kurcze, na pierwszy, drugi i trzeci rzut oka - genialne.

Możesz zdradzić skąd taki zamysł kompozycyjny?