Napisano 2 Czerwiec 200717 l Hej, potrzebuje szybkiego info /siedze teraz przy tym w pracy/ jak przywrocic ustawienia w Maxie z Vrayem defaultowe ustawienia Gammy itp Koles ktory grzebal poprzestawial wszystko - a teraz mi to przeszkadza a dokladnie - kiedy render jest gotowy - po zapisie z okna wyrenderowanego obrazka - plik stworzony po zapisie jest ciemniejszy i to bardzo, po za tym probki materialow sa przejaskrawione Z gory dzieki ... Moth
Napisano 2 Czerwiec 200717 l Mam trochę inną metodę rozwiązania Twojego problemu, ponieważ nie jestem do końca pewien czy można przywrócić poszczególne elementy w Vrayu (na przyszłość zapisuj presety). Ale jak to pomoże, to możesz przywrócić cały system o kilka dni wstecz (Start -> Programy -> Akcesoria -> Narzędzia systemowe -> Przywracanie Systemu -> wybierasz datę i gotowe) Mam nadzieję, że pomoże Pozdrawiam
Napisano 2 Czerwiec 200717 l Jesli chodzi o gamme to musisz zmienic tak jak sie zmnienia przy pracy w LWFie. Czyli w Pref Settings zmienic gamme maxa (gamma &LUT) na defaultowa, tj 1,8 a bitmap files na 1,0 i odznaczyc mat&colors. http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=9fb05b1168c3033d tu masz z gamma 2,2 przygotowana do LWFa. A tak baj de łej to przy wlaczonym gamma corection mozesz sobie wybierac z jaka gamma chcesz zapisac render. pozdr