motyll Napisano 22 Listopad 2003 Napisano 22 Listopad 2003 Witam! Mam,taki problem: chcę zrobić taśmę filmową z widocznymi poszczególnymi klatkami. Tasma ta jest lekko zafalowana. Co muszę zrobić żeby poszczególne klatki (tekstura) miały takie same rozmiary na zakolach gdzie normalnie się wydłużają lub skracają. dzięki
soshka.cg Napisano 22 Listopad 2003 Napisano 22 Listopad 2003 Myślę, że to można by załatwić unwrapem poprostu -kwestia odpowiedniego rozłożenia siatki w zakładce edit unwrapa.
Pionier Napisano 23 Listopad 2003 Napisano 23 Listopad 2003 w ksiazce \"3D Studio MAX R.3 - efektowna animacja\" bylo opisane (caly jeden dzial) jak taki efekt zrobic:).
motyll Napisano 25 Listopad 2003 Autor Napisano 25 Listopad 2003 Próbowałem zrobić tak, że robię Plane\'a potem go tekturuję i wyginam. Tylko, że te wygięcia są dość duże i zniekstałcają siatkę(różnie skalują face\'y) i tym samym tekstura się źle rozkłada. Próbowałem z Unwrapem a jest dość nieprecyzjny i przy dużej ilości klatek zawsze trafi się jakaś krzywa. Wspomnianej książki nie widziałem, niestety. Może wiesz jak/czym to tam zrobili, czy jest jakieś rozwiązanie proste i skuteczne (które umożliwi np.: animację kształtu i tekstury).
Rekomendowane odpowiedzi