Napisano 7 Czerwiec 200717 l Witam. To mój pierwszy wip. Zacząłem wczoraj wieczorem, w sumie ze 3 godz. pracy. Dziś postaram się kontynuować. Trochę oldskulowy, do tego nie używam blueprintów... Zobaczymy co z tego wyjdzie, chce zrobić rodzaj kompilacji Lotusa 7 mk I z modelami współcześnie robionymi przez Caterhama... Mam nadzieję że uda mi się dzięki waszej pomocy dopracować szczegóły, zrobić dobry lakier, oświetlenie itp... Komentarze mile widziane... Pozdrawiam Marcin
Napisano 7 Czerwiec 200717 l daj jakies referki bo tak to trudno ocenic porpawnosc modelu, shader opon i szarych nadkoli wydaje sie identyczny, a przeciez nie sa wykonane z tego samego materiału, model wydaje sie ok, chociaz nie wiem czy rzeczywiscie sa az tak ostre chamfery na masce pzdrw
Napisano 7 Czerwiec 200717 l Autor CO do referek... http://195.92.253.2/~kgb/Caterham7/pics/SevenGallery.html jeśli chodzi o materiały to w zasadzie nad nimi w ogóle jeszcze nie pracowałem. Na razie zrobiłem cokolwiek.. ale masz racje opony wyglądają dziwnie.. jeśli chodzi o chamfery.. mówisz o przodzie auta?? w oryginale faktycznie nie jest tak jak na moim modelu.. ale jak pisałem wcześniej nie chodzi mi o idealne odwzorowanie.. bardziej jest to powiedzmy wariacja na temat lotusa 7, coś co można zrobić jako kitcar... ale nie idealna kopia
Napisano 7 Czerwiec 200717 l witam :), proponuje najpierw skończ model, później materiały światło itd