eric Napisano 7 Czerwiec 2007 Napisano 7 Czerwiec 2007 hej czy ktos wie co to oznacza bo mnie to strasznie wkurza !
xeav Napisano 7 Czerwiec 2007 Napisano 7 Czerwiec 2007 może masz w scenie jakiś obiekt nieobsługiwany poprawnie przez vraya
tadzio Napisano 7 Czerwiec 2007 Napisano 7 Czerwiec 2007 blad wyskakuje w okienku, ale czy przeszadza w renderingu? wiesza sie, wywala, czy po prostu sobie jest?
eric Napisano 7 Czerwiec 2007 Autor Napisano 7 Czerwiec 2007 renderuje i nagle wyskakuje okienko z tym tekstem,pyta czy renderowac dalej ,zostawia czarny kwadracik na renderze i idzie dalej,jak skonczy wywala maxa!
tadzio Napisano 7 Czerwiec 2007 Napisano 7 Czerwiec 2007 to zobacz co jest w tym czarnym okienku i sprawdz czy to wina materialu, modelu czy swiatla. pozdr
!Ewert Napisano 8 Czerwiec 2007 Napisano 8 Czerwiec 2007 hehe...też mi sie to pojawiało wywalało maxa...ale jak wyczyściłem kompa z kurzu to napis jest ale komp sie nie zawiesza:))
Marcin Napisano 8 Czerwiec 2007 Napisano 8 Czerwiec 2007 trochę więcej szczegółów, co to za scena ? tak ogółem to błąd wyskakuje bo komp nie wyrabia. Wyskakuje ci we wszystkich scenach czy tylko w jednej ? jeśli w jednej to pokaż ustawienia (stawiam że przesadziłeś z jakością, zwłaszcza AA) http://www.spot3d.com/vray/help/150R1/troubleshooting.htm
eric Napisano 15 Czerwiec 2007 Autor Napisano 15 Czerwiec 2007 dzieki za pomoc bylo cos z nie varayowymi obiektami , wyrzucilem je i jest oki. Kompa ma dobrego wiec to nie raczej problem z nim!pozdrawiam !
eric Napisano 22 Czerwiec 2007 Autor Napisano 22 Czerwiec 2007 hej znowu mam ten sam problem tylko teraz niemam zadnych nie varayowych obiektow , wina kompa raczej tez nie bo pracuje na intel quad 2,4 ,4gb ,gf8800.pojawia mi sie ten blad jak dam rosliny z opacity !
Zbychowaty Napisano 6 Lipiec 2007 Napisano 6 Lipiec 2007 geometrii za duzo? Uzyj proxy moze z tym drzewkiem.
eric Napisano 12 Lipiec 2007 Autor Napisano 12 Lipiec 2007 zmienilem z adaptive subdivision na adaptive qmc i jest narazie dobrze!te bluszcze robia duze zamieszanie nawet przy 3gramu!
Rekomendowane odpowiedzi