Napisano 8 Czerwiec 200717 l Witam, Tegoroczne wakacje postanowiłem spędzić na mazurach. Doradźcie jakieś ciekawe miejsce, które spełnia następujące warunki: 2 osobowa kwatera, bardzo blisko jeziora (tak zeby była możliwość kąpieli), w poblizu wypozyczalnia sprzetu, do 30zł/dobę. Ciekawa okolica mile widziana :) Dzięki, pozdrawiam.
Napisano 12 Czerwiec 200717 l Autor Zmiana planów :) jednak wybieram się na Słowacje. Też nad jezioro, może w okolice wód termalnych. I tutaj jest kłopot, bo nie bardzo radzę sobie na Słowackich stronach www. Znacie może jakiś fajny (Słowacki) portal, który pomógł by mi wyszukać miejscówek, coś w stylu http://www.wypoczynek.pl/ W Polskim portalu podoba mi się mapka z zaznaczonym wybraną ofertą. Dodatkowo przydały by się: mapa Słowacji online (coś jak www.zumi.pl) oraz mapka z zaznaczonymi wodami termalnymi. Help Pozdrowienia.
Napisano 12 Czerwiec 200717 l warto zobaczyć byłem tam na prawde b. fajnie:) http://www.vadas.sk/index.php?menu=kupal12_pl&lang=pl#_Plaveck%FD http://www.sturovo.sk/main.php?id_menu=16299&firmy_slovenska_flag=0 tu jeszcze jest kilka ofert http://www.liptovtravel.com/polish/ aa wpisz w google TATRALANDIA tam to jest dopiero masakra po koleji linki od góry i znajdziesz chyba z 5 pierwszych linków jest o tym super miejscu.
Napisano 12 Czerwiec 200717 l Autor Dzieki Dawcio :cool: Wybrałem Słowację m.in. ze względu na niższe koszty a okolice tych kupalisk (np. Tatralandia, Basenova) to niestety takie same cany jak w Polsce, ale napewno odwiedzę jakiś aquapark (o ile połapię się w Słowackich autobusach), a kwaterę prawdopodonie wyszukam nad jeziorkiem Orawskim. 3 link jak najbardziej godny uwagi :) Dzięki więc zatem. + dla Ciebie
Napisano 16 Czerwiec 200717 l Byłem na Słowacji z 1.000.000 razy; głownie Zimą. Nie wiem po co latem; skoro mamy takie piękne morze :PP Zimą te zrodełka na ktore chcesz jechać wymiatają; włosy zamarzają a jest ciepło :P)
Napisano 16 Czerwiec 200717 l Autor No właśnie nad morzem byłem ostatnio :) teraz czas na Słowację. Miejscówka już zarezerwowana, wyjeżdżam 22 lipca. Do Aquaparku jakieś 3km, od jeziora 1km- więc chyba ok. Teraz tylko modlić się o pogodę.
Napisano 12 Lipiec 200717 l Autor Pobyt na Słowacji się zbliża i muszę wykupić ubezpieczenie. Macie pomysł gdzie sę opłaca wykupić takie ubezpieczenie?
Napisano 12 Lipiec 200717 l a na ile chcesz ubezpieczenie? ;] bo możesz kupić takie na wyjazd, wtedy ja bym PZU wybrał, jeżeli chcesz ubezpieczenie na dłużej, nie masz jeszcze 26 lat to polecam EURO26, nigdy nie miałem z nim problemu, uznawane za granicą, sporo zniżek, no i jest na cały rok. Nawet wypadki na snowboardzie pokrywają :P. Cena EURO26 to chyba 60 zł niecałe, nie pamiętam teraz dokładnie
Napisano 12 Lipiec 200717 l Autor ubezpieczenie tylko na wyjazd- tylko 3 tygodnie, niekoniecznie muszę być ubezpieczony od urazów w sportach ekstremalnych (bo to tak się chyba nazywa). Sprawdzę ofert PZU i EURO26- dzięki!
Napisano 20 Lipiec 200717 l Autor Wyjazd już w niedziele :cool: Ubezpieczenie wziąłem Euro Pozostaje parę mniejszych kwestii: 1. Jak dzwonić najtaniej ze Slowaqcji do Polski? Ja wymyśliłem, żeby kupić na Słowacji starter i normalnie dzwonić do rodzinki a oni do mnie przez Skajpa (kredytów mam 10euro). Jakieś inne pomysły? 2. Czy w Banku PKO BP jest możliwość korzystania z konta (w sensie wypłaty gotówki a nie przelewu przez inteligo) za granicą bez wyrabiania dodatkowych kart? Pozdrawiam, jeszcze z Polski :)
Napisano 17 Sierpień 200717 l Autor W niedzielę wróciłem ale dopiero teraz mam trochę czasu żeby pokazać wam foty. 3 tygodnie tam byłem a i tak czasu zabrakło. Mieszkałem w 2 miasteczkach, pogoda Boska (opalenizna zejdzie gdzies w okolicach Bożego Narodzenia), rozwalony łuk brwiowy na zjeżdżalni (difficulty: extrem), piwo za 20 koron- żyć nie umierać... i wiele wiele innych ciekawych przygód :) A to na przystawkę :) Jakość może kuleje ale co z tego :D Jaskynia Slobody (Wolności) Przepiękna tęcza (na żywo wygląda lepiej i więcej jej widać. W tym samym czasie dziewczyna znalazła 4 listnego shamrocka) Hrad w Likavce (w drodze na Predny Choc- 1248m) Droga do aquaparku Besenova Jak chcecie więcej to wrzuce... Podajcie mi tylko sposób gdzie załadować pliczki 4299x935 (imageshack nie trawi) ? EDIT: Co te zdjecia takie male :/ zaraz to wyjaśnię