Napisano 9 Czerwiec 200717 l Mam bryłę zrobiłem brige polygonów .Usunołem niepotrzebne polygony i teraz zostały mi "otwarte krawędzie" jak się ich pozbyć bo na nich są już zamknięte czyli prawidłowe krawędzie. Widac jak jedne przebijają przez drugie.
Napisano 10 Czerwiec 200717 l Zagęść siatkę naciskając plus na numerycznej pousuwaj, pododawaj, powelduj co Ci tam nie pasuje i potem wróć z powrotem przez naciśnięcie minusa na numerycznej. Przynajmniej ja tak robię, gdy nie mogę się połapać, co musiałbym kliknąć, by załatać dziury.
Napisano 10 Czerwiec 200717 l Autor Ktoś mi powiedział że jest to spowodowane tym że jedna krawędz ma 2 punkty a druga 10 . Co nie zmienia faktu że nie potrafię tego naprawic .
Napisano 11 Czerwiec 200717 l No to przejdź na widok punktów i zwelduj te nie potrzebne. Trzymaj m, gdy pojawią Ci się w viewporcie trzy ikonki kliknij pierwszą od prawej, taka z punkcikiem i do dzieła. W xsi 6 tak to się robi. W 5 chyba podobnie, tylko nie jestem pewien, czy nie trzeba nacisnąć alt+m, a w 4 wystarczy trzymać alt+m.