Gość monalisa Napisano 12 Czerwiec 2007 Napisano 12 Czerwiec 2007 witam! tak jak w temacie jak zaczac? mam 3ds maxa 8. zrobilem z programu pare toturiali jakos wyszlo bez problemu. chcialbym zaczac cos samemu ale niewiem co i jak...jak wy zacyynaliscie co robilisicie jak to robiliscie bylbym wdzieczny o jakies porady lub wskazowki!?
hcpiter Napisano 12 Czerwiec 2007 Napisano 12 Czerwiec 2007 hee no jak nie wiesz co na poczatku juz zrobic to nie ciekawie
serratus Napisano 12 Czerwiec 2007 Napisano 12 Czerwiec 2007 Moja rada jest prosta: rób tutoriale, które są dla Ciebie zrozumiałe (z czasem wszystkie będziesz kumać :]) i pomyśl nad dziedziną 3D, w której to chciałbyś dojść kiedyś do perfekcji, robiąc to kolejne tutoriale z tej dziedziny. Na początku musisz poznać program i wszystkie jego możliwości, które oferuję - nie, to nie jest strata czasu, ponieważ będziesz wiedział jakiego narzędzia użyć i jak zrobić coś szybciej i dokładniej. Aha, kiedy robisz tutorial, załóżmy związany z modelowaniem domu, to dobrze jest po przerobieniu takiego tutoriala zrobić coś swojego tą samą techniką z użyciem tych samych narzędzi. Pozdrawiam
piksar Napisano 12 Czerwiec 2007 Napisano 12 Czerwiec 2007 dobra książka jest potrzebna, tutoriale to tylko małpie odtwarzanie czynności - modelowanie trzeba zrozumieć Ja zaczynałem od "3dmax5 projekty i rozwiazania" wyd Helion
adam_m Napisano 12 Czerwiec 2007 Napisano 12 Czerwiec 2007 Masz 3ds 8, to z ksiązek lepsza będzie Biblia 3ds 8 wyd. Helion.
Rekomendowane odpowiedzi