Napisano 13 Czerwiec 200717 l tak mi sie wydaje ze cos mi sie gdzies skaszaniło. zbudowałem dla testu pomieszczenie z 6 boxów i puscilem na nie silne swiatlo taget direct z gory. wlaczylem fg na low i gi standardowo. i powiedzcie mi dlaczego w pomieszczeniu bez okien mam oswietlone kąty pomieszczenia? HELP!
Napisano 13 Czerwiec 200717 l Przeczytaj regulamin i zmien nazwe watku zgodnie z obowiazujacymi zasadami. W przeciwnym wypadku watek zostanie skasowany. :D
Napisano 13 Czerwiec 200717 l To pomieszczenie to jedna bryła? Czy sufit stanowi oddzielną część? BTW jeśli robisz testy, staraj się nie włączać wszystkiego naraz. Najpierw zajmij się, powiedzmy, FG, później fotonami. Łatwiej wtedy kontrolować i usuwać pojawiające się artefakty.
Napisano 13 Czerwiec 200717 l Autor to jest 6 osobnych boxów, ale zazebiają sie wiec zadnej szparki tam nie ma. problem pojawia sie przy fotonach... przy samym FG tego nie ma
Napisano 13 Czerwiec 200717 l Autor co najlepsze odpalilem na innym kompie triala viza zrobilem tak samo i tam juz nie ma tego efektu :/ o co chodzi:/
Napisano 13 Czerwiec 200717 l wymodeluj pomieszczenie z jednego boxa i wtedy przeprowadź testy. pomimo tego, że boxy się "zazębiają" algorytmy GI i FG mogą powodować bugi. zawsze modeluj pomieszczenie w całości a nie powinno być problemu. Pozdrawiam
Napisano 13 Czerwiec 200717 l Autor a jak to zrobic jak modeluje 2 pietrowy dom? troche ciezko.... :)
Napisano 13 Czerwiec 200717 l Tutaj masz przekrój. Coś takiego, oczywiście kształt będzie bardziej skomplikowany, ale topologia zachowana.
Napisano 13 Czerwiec 200717 l Autor a czy kros wie co to znaczy? wyskakuje mi po kazdym renderze: PAR 0.0 error 021311: mi_msg_send for non-up connection PAR 0.0 error 021017: msg send to host 25 failed
Napisano 13 Czerwiec 200717 l Wygląda na błąd przy renderingu sieciowym. Może tutaj znajdziesz rozwiązanie:http://discussion.autodesk.com/thread.jspa?threadID=540561 google twym przyjacielem!
Napisano 14 Czerwiec 200717 l Autor szczerze mowiac to nie jest chyba duzy problem bo nie widze zeby cos bylo nie tak na renderze. a inny problem.... robiea mr area spota, kształt disc i w renderze jest szary a nie swiecaco biały..? ktos cos wie?
Napisano 16 Czerwiec 200717 l Autor a wie ktoś co ja tutaj naknociłem? jakos mi sie zmieniło coś i w widoku nie widac u mnie materiałów, wszystko jest czarne....