eksces Napisano 13 Czerwiec 2007 Share Napisano 13 Czerwiec 2007 tak mi sie wydaje ze cos mi sie gdzies skaszaniło. zbudowałem dla testu pomieszczenie z 6 boxów i puscilem na nie silne swiatlo taget direct z gory. wlaczylem fg na low i gi standardowo. i powiedzcie mi dlaczego w pomieszczeniu bez okien mam oswietlone kąty pomieszczenia? HELP! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drakula Napisano 13 Czerwiec 2007 Share Napisano 13 Czerwiec 2007 Przeczytaj regulamin i zmien nazwe watku zgodnie z obowiazujacymi zasadami. W przeciwnym wypadku watek zostanie skasowany. :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 13 Czerwiec 2007 Share Napisano 13 Czerwiec 2007 To pomieszczenie to jedna bryła? Czy sufit stanowi oddzielną część? BTW jeśli robisz testy, staraj się nie włączać wszystkiego naraz. Najpierw zajmij się, powiedzmy, FG, później fotonami. Łatwiej wtedy kontrolować i usuwać pojawiające się artefakty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksces Napisano 13 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 13 Czerwiec 2007 to jest 6 osobnych boxów, ale zazebiają sie wiec zadnej szparki tam nie ma. problem pojawia sie przy fotonach... przy samym FG tego nie ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksces Napisano 13 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 13 Czerwiec 2007 co najlepsze odpalilem na innym kompie triala viza zrobilem tak samo i tam juz nie ma tego efektu :/ o co chodzi:/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 13 Czerwiec 2007 Share Napisano 13 Czerwiec 2007 Spróbuj zmniejszyć radiusy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 13 Czerwiec 2007 Share Napisano 13 Czerwiec 2007 wymodeluj pomieszczenie z jednego boxa i wtedy przeprowadź testy. pomimo tego, że boxy się "zazębiają" algorytmy GI i FG mogą powodować bugi. zawsze modeluj pomieszczenie w całości a nie powinno być problemu. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksces Napisano 13 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 13 Czerwiec 2007 a jak to zrobic jak modeluje 2 pietrowy dom? troche ciezko.... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 13 Czerwiec 2007 Share Napisano 13 Czerwiec 2007 Tutaj masz przekrój. Coś takiego, oczywiście kształt będzie bardziej skomplikowany, ale topologia zachowana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksces Napisano 13 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 13 Czerwiec 2007 a czy kros wie co to znaczy? wyskakuje mi po kazdym renderze: PAR 0.0 error 021311: mi_msg_send for non-up connection PAR 0.0 error 021017: msg send to host 25 failed Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 13 Czerwiec 2007 Share Napisano 13 Czerwiec 2007 hmm... mental pod maxa czy mayke? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksces Napisano 13 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 13 Czerwiec 2007 mental pod maxem mi tak pisze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 13 Czerwiec 2007 Share Napisano 13 Czerwiec 2007 Wygląda na błąd przy renderingu sieciowym. Może tutaj znajdziesz rozwiązanie:http://discussion.autodesk.com/thread.jspa?threadID=540561 google twym przyjacielem! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksces Napisano 14 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 14 Czerwiec 2007 szczerze mowiac to nie jest chyba duzy problem bo nie widze zeby cos bylo nie tak na renderze. a inny problem.... robiea mr area spota, kształt disc i w renderze jest szary a nie swiecaco biały..? ktos cos wie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 14 Czerwiec 2007 Share Napisano 14 Czerwiec 2007 Prawdopodobnie masz multipler Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksces Napisano 16 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 16 Czerwiec 2007 nie:) multiplier mialem kolo 5 :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksces Napisano 16 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 16 Czerwiec 2007 a wie ktoś co ja tutaj naknociłem? jakos mi sie zmieniło coś i w widoku nie widac u mnie materiałów, wszystko jest czarne.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi