syriusz 27 Napisano 14 Czerwiec 2007 Napisano 14 Czerwiec 2007 Witam wszystkich,zaistniał następujący problem: Renderuje w vray 1.5, światło vray sky kamera vraypsychical problem- brak nieba i cienie są za ciemne, jak sie tego pozbyć? Wrzuciłem hdri ale nic nie działa bez hdri jest tak samo? Prosze o pomoc
Marcin Napisano 14 Czerwiec 2007 Napisano 14 Czerwiec 2007 masz za słaby skylight i to o wiele za słaby.
syriusz 27 Napisano 14 Czerwiec 2007 Autor Napisano 14 Czerwiec 2007 Więc jakie wartości proponujesz? Podktęciłem do 12 i nic?
Marcin Napisano 14 Czerwiec 2007 Napisano 14 Czerwiec 2007 Psychiczna kamera potrafi znacznie obniżyć expozycje do stopnia takiego że nawet 100 będzie za mało. Proponuje się nie bawić i wstawić vray sky, zlinkować go z vraysunem i ustawić mu taką samą wartość jak sun.
syriusz 27 Napisano 14 Czerwiec 2007 Autor Napisano 14 Czerwiec 2007 nic to nie daje może ma ktoś jeszcze jakies pomysły? Do tego jeszcze doszły poszarpane i zbyt ciemne cienie i nie mogę ich rozjaśnić:(
Hynol Napisano 15 Czerwiec 2007 Napisano 15 Czerwiec 2007 A może byś tak wyłączył tego override'a dla nieba jak chcesz mieć phSky (odznacz ptaszki przy slotach)? Jak chcesz mieć HDRke, to nie kręć multiplikacją slotu tylko RGB levelem samej bitmapy
syriusz 27 Napisano 15 Czerwiec 2007 Autor Napisano 15 Czerwiec 2007 Dziękuję wszystkim za rady, problemu w 3ds maxie nie rozwiązałem ale roziązałem za pomocą photoshopa:) dzięki cześć
Rekomendowane odpowiedzi