Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam

Oto powoli robie model Flagowego Okrętu Gwiezdnej Marynarki Wojennej RP o pięknej nazwie "Czerwony Miecz" :D

Narazie został zrobiony główny kadłub, dziś zabieram sie za hangary lub silniki :)

6cd203be7254a7d5.jpg

ebe8535ce1bb332e.jpg

Największa trudność dla mnie to przyszłe teksturowanie...

• Odpowiedzi 10
  • Wyświetleń 1,9k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Trochę mi to przypomina inny okręt gwiezdnej marynarki wojennej RP, a mianowicie prasolot :)

201741891

Pomysł fajny, przydało by się popracować nad zróżnicowaniem bryły. Poszukaj na google jakichś fajnych referek pojazdów kosmicznych i wykorzystaj ciekawe elementy w tej pracy.

Napisano
  • Autor

Mam koncept :0 tylko nie mam skanera a cyfrówka wróci we wtorek :( tak to bym rzucił odrazu :)

d2eb00949f0e4e00.jpg

Napisano

hm, koncept przypomina mi starwarsowe destroyery z tym mostkiem wystającym..hm, może być ciekawie :)

i nie chcę zabrzmieć niemiło czy niegrzecznie,ale jest sens wrzucania updatu po trzech extrudach?

ja wiem, zrobić cokolwiek w blenderze to wyczyn ale bez przesady...moim zdaniem oczywiście...

pozdrawiam i życzę powodzenia

Napisano

Ja bym zaczął od ustalenia podstawowego kształtu statku. Jeśli nie ma to być stylizowane na grę sprzed dekady, sama bryła jest na razie dość uboga w szczegóły. Nie chodzi mi tu o nity, czy tym bardziej zadrapania na kadłubie, a bardziej o nadanie mu jakiegoś konkretnego kształtu.

http://www.lcarscom.net/fsd/art/images/dd-2.gif

Potem możesz sobie dłubać osobno nad działkami, silnikami i czego tam dusza zapragnie, na koniec łącząc je w całość.