Napisano 16 Czerwiec 200717 l Witam Oto powoli robie model Flagowego Okrętu Gwiezdnej Marynarki Wojennej RP o pięknej nazwie "Czerwony Miecz" :D Narazie został zrobiony główny kadłub, dziś zabieram sie za hangary lub silniki :) Największa trudność dla mnie to przyszłe teksturowanie...
Napisano 16 Czerwiec 200717 l Trochę mi to przypomina inny okręt gwiezdnej marynarki wojennej RP, a mianowicie prasolot :) Pomysł fajny, przydało by się popracować nad zróżnicowaniem bryły. Poszukaj na google jakichś fajnych referek pojazdów kosmicznych i wykorzystaj ciekawe elementy w tej pracy.
Napisano 16 Czerwiec 200717 l Autor Mam koncept :0 tylko nie mam skanera a cyfrówka wróci we wtorek :( tak to bym rzucił odrazu :)
Napisano 16 Czerwiec 200717 l hm, koncept przypomina mi starwarsowe destroyery z tym mostkiem wystającym..hm, może być ciekawie :) i nie chcę zabrzmieć niemiło czy niegrzecznie,ale jest sens wrzucania updatu po trzech extrudach? ja wiem, zrobić cokolwiek w blenderze to wyczyn ale bez przesady...moim zdaniem oczywiście... pozdrawiam i życzę powodzenia
Napisano 17 Czerwiec 200717 l Autor Witam Hmmm tak myśle czym siedzis zajać... silniki czy działka ? Co wyście by doradzili ?
Napisano 17 Czerwiec 200717 l Ja bym zaczął od ustalenia podstawowego kształtu statku. Jeśli nie ma to być stylizowane na grę sprzed dekady, sama bryła jest na razie dość uboga w szczegóły. Nie chodzi mi tu o nity, czy tym bardziej zadrapania na kadłubie, a bardziej o nadanie mu jakiegoś konkretnego kształtu. http://www.lcarscom.net/fsd/art/images/dd-2.gif Potem możesz sobie dłubać osobno nad działkami, silnikami i czego tam dusza zapragnie, na koniec łącząc je w całość.