Sadowski25 Napisano 16 Czerwiec 2007 Napisano 16 Czerwiec 2007 Witam Oto powoli robie model Flagowego Okrętu Gwiezdnej Marynarki Wojennej RP o pięknej nazwie "Czerwony Miecz" :D Narazie został zrobiony główny kadłub, dziś zabieram sie za hangary lub silniki :) Największa trudność dla mnie to przyszłe teksturowanie...
Kuba Napisano 16 Czerwiec 2007 Napisano 16 Czerwiec 2007 Trochę mi to przypomina inny okręt gwiezdnej marynarki wojennej RP, a mianowicie prasolot :) Pomysł fajny, przydało by się popracować nad zróżnicowaniem bryły. Poszukaj na google jakichś fajnych referek pojazdów kosmicznych i wykorzystaj ciekawe elementy w tej pracy.
Sadowski25 Napisano 16 Czerwiec 2007 Autor Napisano 16 Czerwiec 2007 Kuba_ teraz to mnie "sprasowałeś" xD
_michal Napisano 16 Czerwiec 2007 Napisano 16 Czerwiec 2007 LOL Kuba_ *applause* Sadowski25 - masz koncept, czy to freestyle?
Sadowski25 Napisano 16 Czerwiec 2007 Autor Napisano 16 Czerwiec 2007 Mam koncept :0 tylko nie mam skanera a cyfrówka wróci we wtorek :( tak to bym rzucił odrazu :)
mort Napisano 16 Czerwiec 2007 Napisano 16 Czerwiec 2007 hm, koncept przypomina mi starwarsowe destroyery z tym mostkiem wystającym..hm, może być ciekawie :) i nie chcę zabrzmieć niemiło czy niegrzecznie,ale jest sens wrzucania updatu po trzech extrudach? ja wiem, zrobić cokolwiek w blenderze to wyczyn ale bez przesady...moim zdaniem oczywiście... pozdrawiam i życzę powodzenia
NCdeIgnis Napisano 17 Czerwiec 2007 Napisano 17 Czerwiec 2007 :P narzekasz, od czegos topic trzeba zacząc;) a zapowiada sie fajnie
Sadowski25 Napisano 17 Czerwiec 2007 Autor Napisano 17 Czerwiec 2007 Witam Hmmm tak myśle czym siedzis zajać... silniki czy działka ? Co wyście by doradzili ?
Kuba Napisano 17 Czerwiec 2007 Napisano 17 Czerwiec 2007 Ja bym zaczął od ustalenia podstawowego kształtu statku. Jeśli nie ma to być stylizowane na grę sprzed dekady, sama bryła jest na razie dość uboga w szczegóły. Nie chodzi mi tu o nity, czy tym bardziej zadrapania na kadłubie, a bardziej o nadanie mu jakiegoś konkretnego kształtu. http://www.lcarscom.net/fsd/art/images/dd-2.gif Potem możesz sobie dłubać osobno nad działkami, silnikami i czego tam dusza zapragnie, na koniec łącząc je w całość.
Rekomendowane odpowiedzi