Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich na forum. Mam mały problem i licze ze ktoś mi tu pomoze tko sie na tym zna. Otuz zaprojektowalem na zajeciach z PROJEKTOWANIA FORM lampe. Model mam narzie tylko 3d. Zabieram se za wykonanie prototypu ale mam problem z jedna czescia. Jest to tuba ze spiralnymi wycieciami. Sposobem na wykoniani tego elementu byloby rozlozenie siatki tej tubu na plasko i wydrukowanie jako szablony. Problem w tym ze nie wiem ja to sie robi i pomyslalem sobie ze ktos kto sie tu na tym dobrze zna moglby mi to zrobic w 5 minutek :] hihi ...Tak wiec dolaczam link z owym modelem do tematu i czekam na pomoc z waszej strony. Z gory serdecznie dziekuje i pozdrawiam

http://rapidshare.com/files/37697833/problem.max.html

• Odpowiedzi 2
  • Wyświetleń 941
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

tej sceny w ogóle nie można otworzyć. Ale może zamiast pliku daj screeny o co lotto , to może coś się wymyśli.

Napisano

idziesz naokoło mi sie zdaje... nie prościej po prostu narysować pożądany kształt na kartce i go wyciąć? potrzebne wymiary możesz pobrać z modelu(są narzędzia w 3dsm od tego) (wysokość, długość, odległość wcięć, i kąt pod jakim padają) i masz. chyba że źle Cie zrozumiałem

_o>