Napisano 17 Czerwiec 200717 l No to startujemy:D Wszelka konstruktywna krytyka mile widziana:D Zaczynam od najnowszych zdjęć z dwudniowgo "festiwalu" pantomimy we Wrocławiu w kinie Lwów. Podziękowania dla Drakuli za pożyczenie obiektywu, przydatny był:D Edytowane 12 Wrzesień 200816 l przez Siepacz
Napisano 17 Czerwiec 200717 l fajne światełko, dobrze uchwycone, szkoda trochę uciętej ręki na trzecim. szkoda że nie wiedziałem.
Napisano 17 Czerwiec 200717 l przyznaj sie co zorbiles ze miejscami takie ostre ;p swoja droga, drazek byl? ;) Kurde, fajne to O_o czemu ja nigdy nie wiem o takich rzeczach? ;/
Napisano 17 Czerwiec 200717 l Autor Podostrzyłem:D Drążek był jednak tym razem aktorka w bieliźnie, widać wyciągnęli lekcje z pierwszego pokazu:P Plakaty od dłuższego czasu wiszą w kluczowych punktach Wrocławia trzeba czytać, czytać, czytać...:D Ale widze że jest zainteresowanie tego typu imprezami, jak będę miał info o kolejnym takim pokazie to dam info na forum. A tak odnośnie samego fotografowania momentami było mi aż głupio, wyobraźcie sobie niewielką kameralną salę pełną ludzi, na scenie aktor, zero odgłosów ze sceny, publika milczy jak zaklęta a z przodu trzaskają cztery lustra. Gdybym był tam jedynym człowiekiem z aparatem nie zrobiłbym prawdopodobnie ani jednego zdjęcia z tego pokazu.
Napisano 17 Czerwiec 200717 l o fajowe, ten koleś trochę nieostry a tak w ogóle czym to było robione ?? tzn jakim aparatem?
Napisano 17 Czerwiec 200717 l Autor Zdjęcia były robione Canonem Eosem 350D z sigmą 70-300 + kit 18-55. No niestety nieostry ale szkoda mi było tego zdjęcia więc je zamieściłem:D
Napisano 18 Czerwiec 200717 l Trzeba mieć jakieś pozwolenie specjalne na fotografiwanie? robiłeś to dla nich? Czy byle Felek może sobie wpaść z aparatem i strzelać?
Napisano 19 Czerwiec 200717 l Autor Trzeba mieć jakieś pozwolenie specjalne na fotografiwanie? robiłeś to dla nich? Czy byle Felek może sobie wpaść z aparatem i strzelać? Impreza była otwarta więc i fotografowanie otwarte:D
Napisano 19 Czerwiec 200717 l a mi sie fireshow nie podobaja. nieoste i nieciekawe. A możesz mi pokazać te nieostrości ?:) Że zdjęcia są poruszone to chyba normalka przy czasach rzędu 1s. i wyżej i dynamicznie poruszającym się obiekcie. Można by błysnąć dodatkowo lampą i złapać "ostrą" figurę postaci ale to tylko jedna z wielu konwencji. Poruszenie i nieostrość to 2 różne światy.
Napisano 19 Czerwiec 200717 l alez nie ma sprawy :D ja wiem, ze ludki wychodza nieostre, ale u tu ogien jest nieostry. (jedynie na chyba drugim sie trzyma dobrze). i tlumaczenie sie czasem naswietlania jest nieuzasadnione. bo mozna robic firshow nawet na 5 sek i miec ladne zdjecia. a przy uzyciu lampy wychodzi duch, ktorego osobisie nie lubie.
Napisano 24 Czerwiec 200717 l Autor No to mały update, teraz nieco starsze zdjęcia z rewii arabskiej któram iała miejsce we Wrocławiu:D Analog power:D
Napisano 29 Czerwiec 200717 l ech ten analog to jednak poezja :) bardzo ładne kontrasty. chociaż cięcie niezbyt udane ;)
Napisano 2 Lipiec 200717 l Autor Po tygodniowej nieobecności spowodowanej wyjazdem do Łagowa na Lubuskie Lato Filmowe powracam z nowymi zdjęciami:D Ot kilka ujęć z niemieckiego, zrujnowanego cmentarzyska. I coś mniej cmentarnego...
Napisano 31 Lipiec 200717 l Myślę, że cykl cmentarny byłby ciekawszy, gdyby opowiadał jakąś historię. Potrzebuje czegoś, co by sprawiło, że nie jest to tylko zbiór ładnych fotek b&w ze starym poczciwym granitem w roli głównej. Najbardziej podoba mi się zakopany krzyż, bo jest najmniej spotykany spośród ślimaczków, anonimowych płyt, zniczy. Aczkolwiek całość tworzy klimacik. Z najnowszych to mi się najbardziej podoba: , bo jest trochę tajemnicze i magiczne, przez to światło i stanowczą czerń pierścienia_od_tego_czegoś. ;-)
Napisano 1 Sierpień 200717 l Autor Właściwie chciałem opowiedzieć historię zagubionego i opuszczonego cmentarza, myślałem że mi się udało widać nie do końca:D A maszyna ze zdjęcia o którym wspominasz to stara sieczkarnia służąca wieleee lat temu do mielenia zielska używanego w paszy dla zwierząt:] Niestety maszyna od lat już nieczynna a także niekompletna, a szkoda.
Napisano 18 Sierpień 200717 l Autor Co by wątek w niepamięć nie odszedł postanowiłem sięgnąć do tak zwanej szufladki i pokazać kilka fotek z pokazu który miał miejsce w empiku z okazji dnia kobiet. 1. 2. 3. 4. 5. 6. Zapraszam do oglądania i komentowania:D
Napisano 18 Sierpień 200717 l 2 i 3 imho najlepsze, w reszcie coś mi w kadrze nie pasuje......ale gót
Napisano 1 Październik 200717 l Autor Czas reanimować wątek:D Kilka zdjęć z pikniku rycerskiego który odbył się w miejscowości Prusy. 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9
Napisano 3 Październik 200717 l podoba mi sie szczegolnie 7 i 9. ladna kobitka. generalnie resztajest ciekawa, ze wzgledu na zastosowanie filmu. nie powiem lubie analogowe fotografie.
Napisano 28 Lipiec 200816 l Autor Uh! Nie wiem co we mnie wstąpiło ale postanowiłem reanimować swój wątek wrzucające kilka zdjęć z wycieczki jaką zorganizowała moja uczelnia. Miejscem docelowym była Ukraina. Wspaniałe miejsce któremu należałoby poświęcić więcej czasu niż tydzień spędzony głównie w 50 osobowym tabunie ludzi przemieszczającym się z miejsca na miejsce w stanowczo zbyt szybkim czasie. Może kiedyś tam wrócę, tylko ja mój aparat i zestaw filmów:D No to lecimy: 1. Zdjęcie zrobione w jakimś niewielkim miasteczku w pobliżu Lwowa. Cholera za każdym razem kiedy patrzę na to zdjęcie myślę o filmie "Dobry, zły i brzydki". Mam nadzieję że nie obrażam nikogo uczuć religijnych tym skojarzeniem. 2. Kadr wykonany w trakcie spektaklu w Operze Lwowskiej. Wiem że przepały miejscami mogą być rażące ale to zdjęcie dobitnie kojarzy mi się z filmami z lat 20 więc musiałem je tu zamieścić:D 3. Zdjęcie zrobione w trakcie spotkania ze studentami polonistyki na Uniwersytecie Lwowskim. Generalnie nie ze studentami a ze studentkami, żaden mężczyzna tego tam nie studiuje z tego co pamiętam. Miałem okazję siedzieć na przeciwko najładniejszej moim zdaniem dziewczyny która tam była więc podniosłem nieśmiało aparat i powstał taki oto efekt:) 4. Cmentarz Łyczakowski. Bogaty w piękne, stare pomniki jakich nie zobaczymy wiele na polskich cmentarzach. Jeśli kiedykolwiek odwiedzicie Ukrainę koniecznie się wybierzecie się na ten cmentarz. Można po nim chodzić wiele godzin a zobaczyć wszystko i tak ciężko. Wyszło chyba więcej czytania jak oglądania, przynajmniej takie odnoszę wrażenie w trakcie tworzenia tego posta. Zapraszam do oglądania i komentowania:) Edytowane 28 Lipiec 200816 l przez Siepacz
Napisano 20 Sierpień 200816 l Autor Jakiś czas temu przypomniałem sobie o starym poczciwym negatywie z pokazu tańca arabskiego. Film trafił do skanowania więc dorzucam jeden kadr ze wspomnianego widowiska:] I tym razem już nie jest to skan odbitki:D