Baton Napisano 25 Czerwiec 2007 Napisano 25 Czerwiec 2007 Mam pytanie, czy jest mozliwosc podgladu procedurali w viewporcie (textured decal) ? Wszystko jest dobrze gdy mam normalna texture , problem jest gdy chce zalozmy ogladnac wlasnie procedurala checkerboard, da sie to jakos obejsc ?
gryzon Napisano 25 Czerwiec 2007 Napisano 25 Czerwiec 2007 Nie ma podglądu proceduralnych tekstur tak jak w maxie, jedynie render. Wcisnij q i narysuj prostokąt w viewporcie to zrenderuje ci na szybko dany fragment. Mam nadzieje że kiedyś taki podgląd proceduralnych teksturek zrobią.
gryzon Napisano 25 Czerwiec 2007 Napisano 25 Czerwiec 2007 Ale wlasnie w maxie jest podglad :/ A czy ja zaprzeczyłem, że takowego nie ma ? :)
Master Kiełbaster Napisano 25 Czerwiec 2007 Napisano 25 Czerwiec 2007 Nie ma podglądu proceduralnych tekstur tak jak w maxie, jedynie render :P ale w maxie serio nie ma. to co pokazuje nie schodzi się z renderem (może poza checkerem)
gryzon Napisano 25 Czerwiec 2007 Napisano 25 Czerwiec 2007 przynajmniej nadaje sie do szybkiego wypalenia jakiejś mapki pod teksturę
Baton Napisano 25 Czerwiec 2007 Autor Napisano 25 Czerwiec 2007 No nic, trudno. Dzieki za odpowiedzi :)
Rekomendowane odpowiedzi