untitled Napisano 27 Czerwiec 2007 Napisano 27 Czerwiec 2007 Witam. Mam problem ze znalezieniem w maxie opcji mirror reference. Nie jestem pewien czy to na pewno tak się nazywa, bo przeczytałem to w pewnym angielski turtorialu, więc może wyjaśnię o co mi chodzi. Jest to opcja ułatwiająca modelowanie symetrycznych obiektów, używając jej możemy modelować tylko połowę obiektu, natomiast druga połowa zmienia swoją siatkę w ten sam sposób. Mam nadzieję, że ktoś zrozumiał o co mi chodzi :) Będę wdzięczny jeżeli ktoś powiem mi gdzie tego szukać. Z góry dzięki.
Muminek Napisano 27 Czerwiec 2007 Napisano 27 Czerwiec 2007 Symmetry map ? Poszukaj symetrii w helpie.
untitled Napisano 27 Czerwiec 2007 Autor Napisano 27 Czerwiec 2007 hmm znalazłem opcje symetry, ale to chyba nie do końca o to chodziło. Może podam link to turtoriala: http://www.3dm3.com/tutorials/female_body/index2.php ściślej chodzi o punkt 3. " 3) Since it's tedious to model both sides we'll cut away one half and mirror-reference it."
Hynol Napisano 27 Czerwiec 2007 Napisano 27 Czerwiec 2007 Użyj symetry. To że w tutku ktoś coś pisze, nie znaczy że to najlepsza metoda. A mod symetry, to jest de facto mirror reference.
Rekomendowane odpowiedzi