Gość game62 Napisano 29 Czerwiec 2007 Napisano 29 Czerwiec 2007 Witam! Jestem początkującym użytkownikiem (3 dni :P)) 3ds Max'a i mam pewien problem ze światłem i renderem, chcąc wyrenderować model (mental ray) + skylight zamiast normalnego wyrenderowanego obrazu mam poprostu czarny obraz :/, szukałem na googlach i niestety nic takiego nie znalazłem co by mi pomogło w rozwiązaniu problemu :), jeszcze jedno pytanie czy w 3ds maxie 9 da sie wyświetlać siatkę na modelu bez klikania F3 i pokazywaniu gołej siatki ?? pozdrawiam
Vorek Napisano 29 Czerwiec 2007 Napisano 29 Czerwiec 2007 1 - włącz "final gather" w zakładce "indirect ilumination" okienka "render" (f10) 2 - próbowałeś "f4", jest zaraz obok "f3" ;) Pozdrawiam
Gość game62 Napisano 29 Czerwiec 2007 Napisano 29 Czerwiec 2007 1 - włącz "final gather" w zakładce "indirect ilumination" okienka "render" (f10) 2 - próbowałeś "f4", jest zaraz obok "f3" ;) Pozdrawiam Działa :) chociaż próbowałem tego przy opisie tutka i o dziwo nie chciało funkcjonować :O, F4 znalazłem ;) pozdro
Rekomendowane odpowiedzi