Paq Napisano 7 Marzec 2008 Share Napisano 7 Marzec 2008 Witam, praca bardzo ciekawa. Podobają mi się drzwi, ale chodnik też bardzo dobrze wyszedł. Jednak chcę zwrócić Twoją uwagę na tekstury okien. Dolne są ok, ale tam gdzie masz firanki to już nieciekawie. Spróbuj odszukać inną, lub chociaż zrób je za pomocą clotha. Łatwy sposób, a i okna będą wyglądały o wiele lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiO Napisano 7 Marzec 2008 Share Napisano 7 Marzec 2008 krawedz prz oknach od piwnicy kluje w oczy ale ogolnie wszystko wyglada coraz lepiej :) fajnie rozwiazales motyw z firankami ale z obramowaniem okien bys mogl tez cos zrobic zeby sie tak nie powtarzaly... i nadal jakby chodnik zawaski :/ pozdrawiam i powodzenia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BARTUS000 Napisano 13 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 13 Kwiecień 2008 po długim czasie, ale przedtem nie miałem kompa:) a więc koncepcja sie troche zmieniła. mam taki problem: jak widać na renderze, tam gdzie łączyłem 2 textury widać taki pasek, da sie to jakoś zlikwidować? bo przeciez nie dam jednej textury 4k Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paq Napisano 13 Kwiecień 2008 Share Napisano 13 Kwiecień 2008 Możesz obrobić to oczywiście w Photoshopie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BARTUS000 Napisano 13 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 13 Kwiecień 2008 Możesz obrobić to oczywiście w Photoshopie. przeciez to tak naprawde jest jedna textura podzielona na 2 więc powinno sie wszystko zgadzać, bump tak samo sie zgadza, ale jednak sie pojawia taki pasek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heaven Napisano 13 Kwiecień 2008 Share Napisano 13 Kwiecień 2008 to zrob tam w tym miejscu blura na teksturze moze. wlasnie chyba przez bumpa sie tam tak robi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BARTUS000 Napisano 13 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 13 Kwiecień 2008 spróbuje, a mozna zrobić texture prostokątką około 4k na 2k. czy muszą być kwadratowe typu 1k 2k? czy mogą byc typu 1024x768? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heaven Napisano 13 Kwiecień 2008 Share Napisano 13 Kwiecień 2008 mozesz zrobic jaka chcesz teksture. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BARTUS000 Napisano 13 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 13 Kwiecień 2008 no niby moge ale chdzi o czas renderowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heaven Napisano 13 Kwiecień 2008 Share Napisano 13 Kwiecień 2008 czas i tak sie wydluzy po ustawieniach dobrych. rob tak zeby bylo dobrze a renderowac sie i tam musi swoje. jak dlugo to zmniejsz ustawienia a Final Redner na dobrych ustawieniach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BARTUS000 Napisano 13 Maj 2008 Autor Share Napisano 13 Maj 2008 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slayer2004 Napisano 13 Maj 2008 Share Napisano 13 Maj 2008 Jest fajnie :) daj jakies zacieki pod oknami :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam_m Napisano 13 Maj 2008 Share Napisano 13 Maj 2008 Na piętrze w oknach są szyby? Brakuje materiału szkła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi