kraska Napisano 2 Lipiec 2007 Napisano 2 Lipiec 2007 witam, potrzebuje zrobic animacje obracajacej sie kamery wokol obiektu. Nie bardzo wiem jak to zrobic. Potrzebuje jakies tutoriala. Pracuje na vray'u. Bede wdzieczny za pomoc...
kannu Napisano 3 Lipiec 2007 Napisano 3 Lipiec 2007 serwus :) po pierwsze to jak sie wskaże sciezke, to juz nie trzeba animować tego parametru 0-100 ( zapewne chodziło koledze o percet). Po drugie, to zawsze polecam po ściezce puścić helpera - jakeigośdummy, a dopiero do niego zlinkować kamerke. To daje wiecej swobody w modyfikowaniu ruchów kamerki - możemy ją ręcznie doanimować, nie naruszając ruchu po sciezce. ( np dodać turbulencje). pozdrawiam i życze powodzenia :)
Tas Napisano 4 Październik 2007 Napisano 4 Październik 2007 a jak mozna by latwo (plugin, opcja) zrobic efekt trzesienia kamery, tak zeby animacja kamery wygladala jakby ktos ja trzymal i szedl. Nie mam zadnego dosw w animacji, a na temat nic nie znalazlem. dzieki :)
Tas Napisano 5 Październik 2007 Napisano 5 Październik 2007 :) wlasnie znalazlem tutka, jeszcze nie przerobilem ale wyglada na konkret. http://www.max3d.pl/tut.php?id=289 pzdr!
asblaze Napisano 5 Październik 2007 Napisano 5 Październik 2007 wg mnie to nie ten dział ;) bo nie widzę żadnej "Finished work". Co do obrotu kamery.... to postaw sobie kamerę z celem w punkcie w okół którego ma się obracać, przylinkuj kamerę do tego celu i zanimuj obrót celu. zamiast celu może być Dummy. Co do efektu trzęsienia - zapoznaj się z kontrolerem Noise.
Rekomendowane odpowiedzi