Muminek Napisano 9 Lipiec 2007 Napisano 9 Lipiec 2007 Zaznaczam obiekt i chce przenieść jego środek (punkt zaczepienia). Klikam center a potem V i przenoszę środek . Potem wracam do selekcji obiektów zaznaczam go i "manipulator" nie jest tam gdzie ustawiłem środek. A środek jest normalnie widoczny tam gdzie go zostawiłem :/ I co się dzieje przy wciśnięciu alt , okazuje się że mam 2 środek :/
streaker Napisano 10 Lipiec 2007 Napisano 10 Lipiec 2007 Po prawej: Transform -> Modify object pivot spróbuj, chociaż dziwne się to wydaje :/
Muminek Napisano 11 Lipiec 2007 Autor Napisano 11 Lipiec 2007 No to było to. A teraz inne pytanie. Czy jest taka opcja aby XSI wyznaczył automatycznie środek ? Bo czasem wychodzi na to że środek znajduje sie daleko od obiektu :/
Muminek Napisano 11 Lipiec 2007 Autor Napisano 11 Lipiec 2007 No nie działa. Środek nadal znajduje się daleko od obiektu
streaker Napisano 11 Lipiec 2007 Napisano 11 Lipiec 2007 Nie ma bata, żeby nie działało, włącz sobie bounding boxa i zobacz czy gdzie z boku nie masz jakiegoś zabłąkanego vertexa albo polygona (z dala od głównego obiektu)
Rekomendowane odpowiedzi