m_d Napisano 17 Lipiec 2007 Napisano 17 Lipiec 2007 Czesćć! Mam pytanie czy ktoś z Was ma może doświadczenia w pracy na Mac-u? Chodzi mi o modelowanie i rendering (w jakich programach to sie robi i czy sa duzo gorsze od 3dsmaxa itp.) oraz jak działa 3dsmax na macu z zainstalowanym windows?
piotrek Napisano 17 Lipiec 2007 Napisano 17 Lipiec 2007 Ja doświadczenia nie mam, ale na Mac jest dostępne oprograowanie, kóre może zastąpić maxa zupełnie, np. Maya. czy sa duzo gorsze od 3dsmaxa Dużo gorsze? heh, rozwaliłeś mnie tym pytaniem... Ogólnie, to nie max wytycza standardy w świecie 3D. jak działa 3dsmax na macu z zainstalowanym windows? Na Maca można w ogóle zainstalować Windows? A jeśli można, to z pewnością nie warto.
mirach Napisano 17 Lipiec 2007 Napisano 17 Lipiec 2007 Jeśli chodzi ci o modeling/rendering to polecam Modo. W wersji 301 ma nawet byc animacja. Dużo tańsze od Maxa, jesli chodzi o modeling duzo wygodniejsze. piotrek: odkad Mac przeszedl na architekture PCtowską to można... ale też uwazam ze nie warto :)
sanki Napisano 17 Lipiec 2007 Napisano 17 Lipiec 2007 zalezy czy windows jest zainstalowany przez maszyne wirtualna czy przez bootcampa, jak przez bootcampa to podejrzewam ze max chodzi tak samo jak na pctowym odpowiedniku sprzetowym, jak virtual to raczej wolno jesli wogole
m_d Napisano 18 Lipiec 2007 Autor Napisano 18 Lipiec 2007 Dzieki! mirach: Modo rzeczywiscie wyglada zachecajaco. Pracujesz na macu?
mirach Napisano 18 Lipiec 2007 Napisano 18 Lipiec 2007 Nie, mac jest dla mnie za droga maszynką. Ale przegrzebywalem forum modo jakis czas temu i urzytkownicy mac'ów chwalili je sobie. I o ile sie nie myle wszystkie darmowe filmi instruktarzowe do modo nagrywali na mac'ach :)
m_d Napisano 18 Lipiec 2007 Autor Napisano 18 Lipiec 2007 ja jestem na etapie podjecia zyciowej decyzji :D pc czy mac, dlatego pytalem o dzialanie z winda (gdyby przesiadka byla trudna:))
Yasutoco Napisano 20 Lipiec 2007 Napisano 20 Lipiec 2007 co do modo polecam na windzie się troche wieszał(rzadziej niż tera max-ale nieważne) ale modeling to czysta wygoda... na macu nie pracowałem
Rekomendowane odpowiedzi