Napisano 1 Listopad 200222 l Ponieważ ostatnio doznałem awansu gwiazdkowego, w mojej głowie zaświtało pytanie : czy nie nadszedł czas na sformułowanie jasnych zasad moderowania tzn. co jest dozwolone a co nie , na co można przymknąć oko a co powinno \"pójść pod nóż\". Takie zasady mogły by być przyklejone jako pierwszy topic w każdym dziale tak aby każdy wiedział jakie są zasady, czego dany dział dotyczy, co jest mile widziane a co nie itd. Pisze ten post bo znowu nowu pierwsze topiki w pluginach to prośby o cracki i warez (afterburn/renderman/onyx/phoenix). Zasady mogłyby wyglądać np. tak: -bądź miły i pomocny dla innych -zanim napiszesz posta sprawdź czy twój problem nie został wcześniej zapostowany i rozwiązany -pisz posty zgodne z tematem danego działu na forum (np. o pluginach w sekcji plugins) -nie proś o cracki i warez, jeżeli szukasz takich rzeczy zajrzyj na forum Exile -itp Co o tym sądzicie ? Fajnie gdyby wypowiedzieli się na ten temat użytkownicy i moderatorzy forum i jako efekt tej małej dyskusji wykrystalizowałyby się wspomniane zasady
Napisano 1 Listopad 200222 l witam!! Jestem nowym moderatorem dzialu plugins :-) wiadomo dlaczego :-) Pomysł dobry ale przeciez bez przesady z tym kasowaniem tylko jakies taki strzasznie perfidne pytania 1000000 ny raz z rzedu daj cie mi maxa :-) takie cos oderazu pod noz ale jak bedzie 1 popic o tym i tam sie beda wypowiadac to chyba moze tak byc nie ?? :-) No co do moderatorow to musza byc mili prawda GOTHAM ?? Ale pomagac trzeba zawsze
Napisano 1 Listopad 200222 l ja mam inny pomysl . walnijcie na samej gˇzre liste postˇw skasowanych ┐eby nie bylo ┐e kto pomyÂli ┐e mo┐e tematu nie skasowali. wystarczy tylko podawac czyj topick, kiedy zamioeszczony, i kiedt skasowany, ewentulanie temat skasowanego topcki, bo trzeba jako informowac ludzi ┐e sie ich topicki/ postyy skasowa│o.- taka rada
Napisano 2 Listopad 200222 l W sumie to jest to dobry pomys│... Tylko bez linkˇw do Exile... Hihi, to te┐ warez. WyeliminowaŠ warez by│o by trudniej ni┐ korupcje w rz▒dzie... Trzeba j▒ ograniczyŠ... ZatamowaŠ, daŠ alternatywŕ. Wiecie jesteÂcie Moderatorami i macie uprawnienia do dawania takich zasad. Nie wiem jak Adek, ale ja liczŕ na wasz▒ inwencjŕ... JeÂli co siŕ schrzani to mo┐na to potem naprawiŠ, ale nic nie robi▒c cofacie siŕ.
Napisano 3 Listopad 200222 l Autor A czy istnieje techniczna możliwość przyklejenia takiego posta jako pierwszy w danym dziale, taki post wyglądałby tak: -bądź miły i pomocny dla innych -zanim napiszesz posta sprawdź czy twój problem nie został wcześniej zapostowany i rozwiązany -pisz posty zgodne z tematem danego działu na forum (np. o pluginach w sekcji plugins) -pisz posty tak aby ich temat zapowiadał treść/pytanie zawarte wewnątrz -nie proś o cracki i warez
Napisano 3 Listopad 200222 l Popraw polskie znaki i u┐yj top thread z panelu administratora ktˇry masz poni┐ej (robi▒c thread).
Napisano 3 Listopad 200222 l Autor a w│aÂnie jak to jest z tym kodowaniem, czy wszyscy w moich postach widz▒ krzaki zamiast polskich liter ??? jak wchodze na forum to IE automatycznie ustawia mi zawsze kodowanie Windows a nie ISO jak przestawie rŕcznie na ISO to du┐a cz੠postˇw (w tym moje) ma krzaki, i np. na przyciskach i opisach (np. \"wyÂlij post\" te┐ s▒ wtedy krzaki)
Napisano 3 Listopad 200222 l witam!! Gotham musze cie z martwic wszystkie twoje posty maja krzaczki :-) przeszkadza w czytaniu i tak sie dzieje tylko u ciebie wyobraz sobie ..
Napisano 3 Listopad 200222 l Autor chyba jako jeden z nielicznych masz ustawione kodowanie takie jakie obowi▒zuje w Polsce (iso) reszta ma Windows st▒d problemy
Napisano 3 Listopad 200222 l Autor ok, przyklei│em zasady w Pluginach i Pomocy, wiŕc proszŕ o komentarze, uwagi, zastrze┐enia, krytykŕ itp., zostawiŠ je ? zlikwidowaŠ ? a mo┐e zmieniŠ ? wszelkie opinie mile widziane :)
Napisano 5 Listopad 200222 l Witam grono moderatorow... :D Ja wdziale grafika 3D dla potrzeb WWW rownierz wkleilem zasady .... dzial ulegnie jeszcze mocnej przebudowie bo powstal dopiero wczoraj tak zeby jakos upodzadkowac sprawy z tym tematem zwiazane ...
Napisano 8 Listopad 200222 l kurna moderatorzy rozn▒ jak grzyby opo wybuchu nuklearnym......z tego co widze to jest juz okolo 10 mederaworˇw.