Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam wszystkich użytkowników forum. Zaczynam zabawe z vray' em. Proszę o konstruktywne komentarze. Problem mam z długością renderowania. Wyłancza mi się komp podczas renderingu wiec nie moge wyrenderować niczego w większej rozdzielczości niż 800x800 pikseli. Przypuszczam, że to wina jakiś ustawień. Jak widać problem ze światłem, pojawiają się czarne dziury. Chodzi mi o osiągnięcie jakiegokolwiek realizmu, a jak narazie to raczej z tym kiepsko. Dziwne rzeczy dzieją się z podziałami okiennymi i widokiem za oknem. Widoczne podczas renderowania, ale w fazie pojawiania się gotowego obrazu wyglada to jak na umieszczonym obrazku:[

my.php?image=view1im4.jpg

• Replies 9
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

"starość nie radość, młodość nie wieczność" Proszę nie oceniajcie designu bo jako takowego nie ma:] Chodzi mi raczej o ustawienia światła i renderingu. Co mogę zmienić, żeby zaczęło to wyglądać. Zgóry dziękuję

Posted

Właśnie tu mam problem bo światło jest mocne a mimo to w pomieszczeniu jest ciemno. Cienie to dziury. Ustawienia światła

my.php?image=scenalp1.jpg

Posted

Wywal VRayLighty i directionala a na ich miejsce zastosuj VRaySun - wtedy bedziesz mial jasno. Do tego VRayPhysicalCamera (unikniesz przepalenia) i po klopocie.