dziadek Posted July 19, 2007 Posted July 19, 2007 Witam wszystkich użytkowników forum. Zaczynam zabawe z vray' em. Proszę o konstruktywne komentarze. Problem mam z długością renderowania. Wyłancza mi się komp podczas renderingu wiec nie moge wyrenderować niczego w większej rozdzielczości niż 800x800 pikseli. Przypuszczam, że to wina jakiś ustawień. Jak widać problem ze światłem, pojawiają się czarne dziury. Chodzi mi o osiągnięcie jakiegokolwiek realizmu, a jak narazie to raczej z tym kiepsko. Dziwne rzeczy dzieją się z podziałami okiennymi i widokiem za oknem. Widoczne podczas renderowania, ale w fazie pojawiania się gotowego obrazu wyglada to jak na umieszczonym obrazku:[
dziadek Posted July 19, 2007 Author Posted July 19, 2007 o chyba nie widać;] to ja chyba nie wiem jak wrzucić jpg na forum
MaGuu Posted July 19, 2007 Posted July 19, 2007 skorzystaj z http://www.imageshack.us albo http://www.fotosik.pl albo cokolwiek innego do hostowania zdjęć :)
!Ewert Posted July 19, 2007 Posted July 19, 2007 ah starzy ludzie zawsze mieli problem z komputerem;]
Thunder Posted July 19, 2007 Posted July 19, 2007 za ostre światło, aż razi po oczach i popraw nazwę tematu
dziadek Posted July 19, 2007 Author Posted July 19, 2007 "starość nie radość, młodość nie wieczność" Proszę nie oceniajcie designu bo jako takowego nie ma:] Chodzi mi raczej o ustawienia światła i renderingu. Co mogę zmienić, żeby zaczęło to wyglądać. Zgóry dziękuję
dziadek Posted July 19, 2007 Author Posted July 19, 2007 Właśnie tu mam problem bo światło jest mocne a mimo to w pomieszczeniu jest ciemno. Cienie to dziury. Ustawienia światła
JohnyCa Posted July 19, 2007 Posted July 19, 2007 Wywal VRayLighty i directionala a na ich miejsce zastosuj VRaySun - wtedy bedziesz mial jasno. Do tego VRayPhysicalCamera (unikniesz przepalenia) i po klopocie.
dziadek Posted July 20, 2007 Author Posted July 20, 2007 JohnyCa- dzięki za podpowiedź. Zastosuję sie i pokaże efekt. Dzięki
Recommended Posts