macmac Napisano 21 Lipiec 2007 Share Napisano 21 Lipiec 2007 No to jeszcze raz (-; bardzo proszę o komentarze dotyczące trawy/łąki którą wygenerowałem, bardzo mi zależy na Waszych opiniach. Trochę nad tym siedziałem, niby jest ok ale coś nie do końca.... Mam nadzieje, że wszystko dobrze się wyświetla i spełniłem założenia regulaminu! pzdrw Maciek http://www.max3d.pl/forum/attachment.php?attachmentid=47745&stc=1&d=1185046718 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukos86 Napisano 21 Lipiec 2007 Share Napisano 21 Lipiec 2007 Podoba mi się. Czym robione??? Scater czy hair fur? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macmac Napisano 22 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 22 Lipiec 2007 robione vray fur oraz vray displace Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AlekGo Napisano 22 Lipiec 2007 Share Napisano 22 Lipiec 2007 Z daleka ładnie to wygląda, ale jak sie tak przyjrzeć to nie pierwszym planie jakaś taka "zmiętolona" tzn. taka we wszystkie strony ta trawa ;P no ale to w końcu łąka może niedźwiedzie zapasy były czy coś :D a i trochę mocno tego jpg skompresowałeś :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yaro16 Napisano 22 Lipiec 2007 Share Napisano 22 Lipiec 2007 Chyba bardziej to pasuje do grass contest.Nawet fajnie.Ale na dalszy plan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macmac Napisano 23 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 23 Lipiec 2007 AlekGo -> te misie szybko biegają, nie zauważyłem ich jeszcze (-; Yaro16 -> szkoda że tylko na tylni plan. Ma być i na przód i na tył więc, czeka mnie jeszcze trochę roboty! Skompresowalem plik bo są ograniczenia przy wgrywaniu i nie wiem jak skompresować aby się zmieścił be utraty jakości...pakuję w jpg ale wychodzi ok 140kb więc muszę trochę kompresować aby się zmieściło w tych siedemdziesięciu kilku kbytach. Proszę o pomoc. Jeśli chodzi o trawę, to wpadło mi do głowy, że słońce trawa przecież odbija tzn. na "zgięciach" powstają jaśniejsze miejsca, refleksy. Mam zamiar nad tym trochę poeksperymentować. Trochę też pracuję nad innymi parametrami tekstury... wykonywałem już pierwsze testy. niestety czas renderowania znaaacznie się wydłużył...już teraz jest ok 2godzin.... Yaro16 -> nie wiem jak przenieść wątek do Grass contestu, ale nowy wygenerowany render, pojawi się już napewno w grass contescie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AlekGo Napisano 23 Lipiec 2007 Share Napisano 23 Lipiec 2007 macmac-to wrzuć rendery na imageshack, a jak to ma być łąka to kwiatków trochę nie zaszkodzi :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi