pawiu Napisano 23 Lipiec 2007 Napisano 23 Lipiec 2007 Witam mam pytanie jak najłatwiej i najszybciej stworzyć plącza. Mam na myśli takie coisk że z każdej nowej gałezi wyłania sie kolejna itd. Extrudem za duzo roboty, za pomocą splajnów jakoś mam problemy :/ może jakiś skrypt albo plugin jeśli ktoś ma jakieś namiary to porsił bym....
mblade Napisano 23 Lipiec 2007 Napisano 23 Lipiec 2007 ivy generator jest dobry i darmowy... tylko jak juz bedziesz wiedzial jak zrobic po exporcie do maxa przezroczystosc na lisciach to daj znac ok? :) pozdrawiam 1
pawiu Napisano 23 Lipiec 2007 Autor Napisano 23 Lipiec 2007 Heh zarąbisty programik.. naprawde niesamowity :D render kamyczka z lisciami w załączniku w ciagu 5 minut :D. A więc tak jeżeli chcesz zrobić przezroczyste liście to po wyexportowaniu siatki do 3dsa po pierwsze sprawdz identyfikacje poligonow.. gdy juz sie dowiesz o numerze identyfikacji lisci placzy itp stworz texture multi sub object .... dalej chyba juz bedziesz wiedzil co zrobic.
Nezumi Napisano 24 Lipiec 2007 Napisano 24 Lipiec 2007 W kwestii formalnej - to sa PNĄCZA bo sie PNĄ a nie plącza - pomimo że się plączą.
pawiu Napisano 24 Lipiec 2007 Autor Napisano 24 Lipiec 2007 Wiem zauważyłem, sprawdzałem w słowniku :D tak właśnie myślałem kto mnie poprawi... :D
Rekomendowane odpowiedzi