Guest bzyq Posted July 25, 2007 Posted July 25, 2007 witam, potrzebuje material do vray'a mlecznobiala plexa - chodzi o to , ze chce ja podswietlic, i zeby wtedy nabierala kolor swiatla ktora jest podswietlona i ladnie to swiatlo rozpraszala. proboje juz od 3 dni taki efekt uzyskac (manipulacja opcjami refractive, fog i translucent) i dalej nie moge uzyskac oczekiwanego efektu. :( z gory dzieki za pomoc
Marcin Posted July 25, 2007 Posted July 25, 2007 jaki vray ? temat w niewłaściwym dziale. jak masz vraya 1.5 Rc X to jest od tego materiał vray2sided material więcej o nim w helpie vraya.
mirach Posted July 25, 2007 Posted July 25, 2007 rzuć okiem na http://www.vray-materials.de tam widzialem roznego rodzaju gotowe plexy itp.
Master Kiełbaster Posted July 25, 2007 Posted July 25, 2007 a próbowałeś z SSS? + mały glossines w refraction i powinno być gicior.
Shogun 3D Posted July 25, 2007 Posted July 25, 2007 No właśnie też pomyślałem o SSS. Niedawno nawet robiłem z tym eksperymnty. Master ma rację. Master ma zawsze rację. Właśnie dlatego jest Master...
Guest bzyq Posted July 25, 2007 Posted July 25, 2007 1.vray mam 1.5 2.na vray-materials.de nie ma mlecznobialej plexi, jest tylko mlecznobiale szklo (ale zachowuje sie troche inaczej niz plexi) i przezroczyste plexi. 3.gdzies wyczytalem conico o SSS, ale nie mam pojecia jak to zastosowac i z czym to sie je... chodzi o material VrayFastSSS ??? 4. to w takim razie ktory dzial jest odpowiedni na mojego posta? dzieki za odpowiedzi, i prosze o cosik jeszcze na temat tego SSS :/ ... no chyba ze ma ktos linka do materialu o ktory mi chodzi (lub opis jak taki material ustawic)? z gory dzieki wszystkim za pomoc! :) pozdrowka :)
Marcin Posted July 25, 2007 Posted July 25, 2007 dział: Rendering > vray ten od biedy też może być ale vrayowcy częściej zaglądają do tego drugiego, a to od nich chcesz odpowiedzi. Zastostuj zwykły vray2sided. W front material daj jakiś jasny materiał i wszystko. Podświetl go lekko od tyłu a intensywność prześwitywania kontrolujesz kolorem (tym po lewej)
Recommended Posts