Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

witam,

potrzebuje material do vray'a

mlecznobiala plexa - chodzi o to , ze chce ja podswietlic, i zeby wtedy nabierala kolor swiatla ktora jest podswietlona i ladnie to swiatlo rozpraszala.

proboje juz od 3 dni taki efekt uzyskac (manipulacja opcjami refractive, fog i translucent) i dalej nie moge uzyskac oczekiwanego efektu.

:(

z gory dzieki za pomoc

• Odpowiedzi 6
  • Wyświetleń 1,7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

jaki vray ? temat w niewłaściwym dziale.

jak masz vraya 1.5 Rc X to jest od tego materiał vray2sided material

więcej o nim w helpie vraya.

Napisano

No właśnie też pomyślałem o SSS.

Niedawno nawet robiłem z tym eksperymnty.

Master ma rację.

Master ma zawsze rację.

Właśnie dlatego jest Master...

Napisano

1.vray mam 1.5

2.na vray-materials.de nie ma mlecznobialej plexi, jest tylko mlecznobiale szklo (ale zachowuje sie troche inaczej niz plexi) i przezroczyste plexi.

3.gdzies wyczytalem conico o SSS, ale nie mam pojecia jak to zastosowac i z czym to sie je... chodzi o material VrayFastSSS ???

4. to w takim razie ktory dzial jest odpowiedni na mojego posta?

dzieki za odpowiedzi, i prosze o cosik jeszcze na temat tego SSS :/ ... no chyba ze ma ktos linka do materialu o ktory mi chodzi (lub opis jak taki material ustawic)? z gory dzieki wszystkim za pomoc! :)

pozdrowka :)

Napisano

dział: Rendering > vray

ten od biedy też może być ale vrayowcy częściej zaglądają do tego drugiego, a to od nich chcesz odpowiedzi.

Zastostuj zwykły vray2sided. W front material daj jakiś jasny materiał i wszystko. Podświetl go lekko od tyłu a intensywność prześwitywania kontrolujesz kolorem (tym po lewej)