Napisano 1 Sierpień 200717 l Witam. Mam takie pytanie, czy to jest normalne w Adobe After ze jak naciskam spacje wlacza sie play tak jak np. w cool edit, ale nie słysze muzyki i musze dac "Preview ->", jak juz dam to pokazuje tylko 20 sec. z całosci. Probuje zrobic sobie teledysk i bardzo bym chciał puscic sobie np. 10 sec. z całosci dla dopasowania muzyki z filmem itd... Wiec, czy jest jakas opcja ktora umozliwia ogladanie mojego teledysku z ktorego kolwiek miejsca na timeline razem z muzyka bez zapisywania, eksportowania itp?? Prosze o pomoc... Z góry dzieki.
Napisano 1 Sierpień 200717 l Robi się RAM preview. Chcesz mieć więcej, kup więcej RAM-u. Poszukaj też w opcjach Preferences > Memory & Cache > Maximum RAM cache size. Preview jest, jak pamiętam pod NUM 0.
Napisano 2 Sierpień 200717 l Tuż nad timelinem masz suwaki, którymi możesz określić zakres generowania RAM preview. Ustawiasz sobie jak chcesz (np. 10 sekund ze środka) i naciskasz 0 na numerycznej. :)
Napisano 2 Sierpień 200717 l Autor Nooo.... Dziekowa chłopaki o to mi chodziło, teraz moge brac sie do dzieła :) Pozdro!