Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Ok. tutaj jest sklepik z ubraniami dla żeglarzy który zrobiłem na zaliczenie wnętrz. Same rendery były robione trochę na szybko – kto studiował to wie dlaczego :) . Teraz bym ten sklepik trochę poprawił – dodał detale i ubranka (żeby ich nie robić to była sugestia prowadzącej :)). Ale największy problem mam z oświetleniem – strasznie szybko robi się tam ciemno – w renderze oddanym dodałem dodatkowe światła – ale chciałbym oświetlić tą scenę jak należy. Dark multiplier też mam strasznie duży – to wydaje się błędem. Ustawien AA nie zmieniałem. Podłoga się za bardzo świecie – ale to wiem i poprawie. Ok. czekam na sugesite odnośnie światła – ustawienia poniżej -wszystkie inne uwagi też mile widziane :)

my.php?image=widokds9.jpg

my.php?image=ustawieniayh3.jpg

Tu jeszcze dodaje rzut sklepu i detal tych linek stalowych w środku – na których by były porozwieszane ubranka

http://img405.imageshack.us/my.php?image=detalip6.jpg

http://img529.imageshack.us/my.php?image=rzutrl8.jpg

Trochę poprawie modele – bo niektóre są keipskie i na szybko robione i dam scenkę do light contestu niech isę inni męczą ;) - aha ustawienia irr trochę rzeźnicze :D ale rendery robione na athlonie 1333 - wiec trochę litości

• Odpowiedzi 4
  • Wyświetleń 1,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Hej,

No zapowiada się fajnie. Co dostałeś z projektu ?

Napisano
  • Autor

ok nadal walczę z ustawieniami światła. tu ciągle mam problem bo światło za szybko wytraca energie. lada jest jakieś 7 m od okien i jest już prawie całkowicie nieoświetlona - a wiadomo że to tak nie wygląda - badałem w swoim pokoju :) nawet przy zachmurzonym niebie i przy zasłonach jest u mnie w pokoju jaśniej- a ma on 6 m długości i ciemne szafy na końcu :) jedyne co mi przychodzi do głowy to tylko dodanie światła od tyłu bo inaczej przy oknach się pojawiają przepalenia. nawet na tych białych renderach widać że o ile lada jest już dobra to są przepalenia przy oknach - i też jakieś czarne aretfakty :)

z projektu dostałem 4.5 a studiuje na WAPW teraz bedę na 3 roku.

my.php?image=renderkihl0.jpg

my.php?image=ustawieniaroznevx2.jpg

ps. jakby ktoś mi powiedział jak się wstawia obrazi to byłbym wdzięczny ;) klikam na ten obrazek

z górami i się pojawiają w poście tagi ""  "" ale nic nie chce się pojawić :)