Bubu Napisano 2 Sierpień 2007 Napisano 2 Sierpień 2007 Mam problem wie ktos moze dlaczego w karoserii auta nie odbija mi sie hdrii jak uzywam do oswietlenia wlasnie sun'a ?? wstawialem juz wszedzie tego hdr'ka i nic :/ w reflecty materialu w rweflect w zakladce rendera w env i ciagle nic :/ Zwiekszalem odbicia w karoserii i teznic :/ Wie ktos co zle robie ?? Mapka jest na 100% dobra zreszta wogolwe zadnej mapki mi niwe odbija :/
Lis Napisano 2 Sierpień 2007 Napisano 2 Sierpień 2007 Ano pewno dlatego że używasz Kamery Vrayowej. Wray sun świeci dużo dużo mocniej niż swykłe światełko. na normalnej kamerze wszystko wychodzi przepalone. Dopiero Vrayowa kamera pozwala ustawić shutter speed i zniwelować przepalenia. Tak więc twoje hdri odbija. Tyle że za słabo świeci. Zwiększ sporo jego moc a ukażą się odbicia. Taka moja wersja. 1
Bubu Napisano 2 Sierpień 2007 Autor Napisano 2 Sierpień 2007 Dzia znalazlem wlasnie cos o tym:] Ktos mial tki problem :] Niby dziala ale jakos niemrawo to wyglada :/ Chyba musze powalczyc z ustawieniami slaoneczka i kamery :/
tadzio Napisano 2 Sierpień 2007 Napisano 2 Sierpień 2007 Bubu jest jeszcze inna metoda. Wywal kemere fizyczna, a multiplier slonca zmniejsz do ilus tam po przecinku. pozdr
Rekomendowane odpowiedzi