Napisano 2 Sierpień 200717 l Mam problem wie ktos moze dlaczego w karoserii auta nie odbija mi sie hdrii jak uzywam do oswietlenia wlasnie sun'a ?? wstawialem juz wszedzie tego hdr'ka i nic :/ w reflecty materialu w rweflect w zakladce rendera w env i ciagle nic :/ Zwiekszalem odbicia w karoserii i teznic :/ Wie ktos co zle robie ?? Mapka jest na 100% dobra zreszta wogolwe zadnej mapki mi niwe odbija :/
Napisano 2 Sierpień 200717 l Ano pewno dlatego że używasz Kamery Vrayowej. Wray sun świeci dużo dużo mocniej niż swykłe światełko. na normalnej kamerze wszystko wychodzi przepalone. Dopiero Vrayowa kamera pozwala ustawić shutter speed i zniwelować przepalenia. Tak więc twoje hdri odbija. Tyle że za słabo świeci. Zwiększ sporo jego moc a ukażą się odbicia. Taka moja wersja.
Napisano 2 Sierpień 200717 l Autor Dzia znalazlem wlasnie cos o tym:] Ktos mial tki problem :] Niby dziala ale jakos niemrawo to wyglada :/ Chyba musze powalczyc z ustawieniami slaoneczka i kamery :/
Napisano 2 Sierpień 200717 l Bubu jest jeszcze inna metoda. Wywal kemere fizyczna, a multiplier slonca zmniejsz do ilus tam po przecinku. pozdr