Gość 4.Pp|Mariusz Napisano 5 Sierpień 2007 Napisano 5 Sierpień 2007 Jest to mój pierwszy model samochodu robiłem go ok. 5 - 10 godzin. Napiszcie co jeszcze zrobić a co usunąć :D.
SoAd Napisano 5 Sierpień 2007 Napisano 5 Sierpień 2007 Ja bym go na twoim miejscu do Wipa wrzucil - Opony, kola do wymiany - nie ma detalu z przodu - wyciagarki zaczepów - cały niezgodny z oryginałem maska zderzak swiatla drzwi - walniete proporcje - zderzak pogiety Tragedia... posiedz moze nad modelem troche wiecej ja nad hummerem spedziłem tydzien zeby byl zgodny z oryginalem, i to co zrobiles strasznie daje mi po oczach pozdro
Gość 4.Pp|Mariusz Napisano 5 Sierpień 2007 Napisano 5 Sierpień 2007 czyli co radzisz zrobić ten model od nowa czy go dopracowywać ?
SoAd Napisano 5 Sierpień 2007 Napisano 5 Sierpień 2007 przede wszystkim wrzuc sobie blueprinty, i pooglądaj zdjęcia humvee sam wtedy zobaczysz ile masz błędów i niezgodności. Ja radze powoli i skrupulatnie budować od nowa , ale wiesz ... decyzja należy do ciebie
Gość 4.Pp|Mariusz Napisano 5 Sierpień 2007 Napisano 5 Sierpień 2007 Ale jak najlepiej robić bo ja zrobiłem to tak że zrobiłem tylko tył z box'a a potem extrude cała karoseria Dobra przerabiam ten model robie nowe drzwi zderzak wyciągarkę koła światła maskę przerobie choć będzie ciężko co jeszcze przerobić lub dorobić? I jeszcze jedna edycja z pytaniem jak zrobić koło oponę i felgę bo sobie rady dać nie mogę.
FF Napisano 6 Sierpień 2007 Napisano 6 Sierpień 2007 Obejrzyj sobie hummera SoAda to sie na pewno podjarasz i będziesz miał ochote robić dalej:)
Gość 4.Pp|Mariusz Napisano 7 Sierpień 2007 Napisano 7 Sierpień 2007 Próbowałem ratować tego Hammera ale nie wiem czy sie to udało tylko że strasznie mi sie już tnie tem model gdzie sie sprawdza ilość polygonów?
piksar Napisano 7 Sierpień 2007 Napisano 7 Sierpień 2007 koła słabe, wydech słaby - reszta podoba mi się - do WIP-a i dopracować
Kaldas Napisano 7 Sierpień 2007 Napisano 7 Sierpień 2007 O widze następnego HMMWV :D. Jestem wielbicielem tego pojazdu sam mam pare modeli z papieru i plastiku w przyszłosci zamierzam zrobić moze też w 3D. Życzę ci powodzenia co do moich uwag: - widze że robisz wersje opancerzoną M 1114 - przód maski jest za płaski i gdzie wszystkie światła ? - maska troche za wysoko - rura odprowadzająca spaliny z gruba - właz dla strzelca wyglada inaczej - te 2 dziurki pod maską są zaduze - haki na masce przechodzą przez maske bo śa przymocowane do silnika - koła (opony lepsze od 1 wersji) ale moga byc -> może z deczka zaduze Więcej już się nie bede czepiał bo wiem że zmienić nie tak łatwo all i widze ze nie ma trzymac dokładnie oryginału :P
M4rcus Napisano 7 Sierpień 2007 Napisano 7 Sierpień 2007 hmm, z jednej strony jest w nim cos co wyglada jakby to robil dobry grafik, ale jak popatrzec pare skund to zaraz bledu widac, za DUZO zabawy z extrudem nie modeluj na sile(bez urazy ale Hummery to nie autka na 1szy raz, polecam zaczynac od audi i innych o prostej strukturze) skoro piszesz ze poswieciles na to godzine, nie uzyles blueprintow, to brak chceci to pracy,nie wiem czymozna to tak nazwac, ale..brak szacunku do modelu jesli juz naprade sie tak na niego uparles, to latwiej bedzie od nowa, i dobrze bedzie jak bedziesz nam pokazywal siatke od poczatku, chetnie pomozemy jesli cos bedzie nie tak no i nigdy nie odbieraj negatywnych komentarzy jako kop w tylek, ale rade zycze powodzenia
FF Napisano 7 Sierpień 2007 Napisano 7 Sierpień 2007 No to teraz 'tylko' dostosuj sie do uwag Kaldasa i będzie spoko;D I tak jest całkiem dobrze.
Gość 4.Pp|Mariusz Napisano 8 Sierpień 2007 Napisano 8 Sierpień 2007 M4rcus Ja używałem blueprintów i nie siedziałem nad tym modelem godzinę tylko ogólnie licząc to cały dzień :D Ja mam chęci do robienia tego modelu tylko komputer za słaby ja już ledwo mogę kamerą ruszyć bo mi sie tak tnie ;/ P.S. co to ten WIP ?;]
M4rcus Napisano 8 Sierpień 2007 Napisano 8 Sierpień 2007 jakiego masz kompa?? P.S. WIP-Work in Progress(Praca w toku)
Gość 4.Pp|Mariusz Napisano 8 Sierpień 2007 Napisano 8 Sierpień 2007 AMD Athlon XP 2000+ 768 DDR GeForce FX5200 64 64 może da sie jakoś podkręcić kartę ?
kliment woroszyłow Napisano 8 Sierpień 2007 Napisano 8 Sierpień 2007 kolejny user z kielców..:) powitac na forum:) pracuj pracuj.
SoAd Napisano 8 Sierpień 2007 Napisano 8 Sierpień 2007 zaznaczasz części nad którymi nie pracujesz klikasz prawym i hide selection, potem jak chcesz zeby sie pojawily to prawyn i unhide all i nic ci sie nie tnie :D powodzenia
Kaldas Napisano 8 Sierpień 2007 Napisano 8 Sierpień 2007 Tutaj masz pare zbliżeń do wersji której robisz: http://public.fotki.com/pcmodeler/reference_gallery/armor_reference_photos-1/m-1114_up-armored_hmmwv/ Jak byś potrzebował lepszych bp to moge ci zeskanować i przesłac z wersji M 1024. Pozdrawiam i życze powodzenia.
Gość 4.Pp|Mariusz Napisano 8 Sierpień 2007 Napisano 8 Sierpień 2007 Thx, SoAd to nic nie daje to ukrycie ukrywam czałego hamera zostawiam tylko jedno plane które ma 4x4 segmentów i nadal sie cięło tak samo ;/ a znowu robienie w innym projekcie i teleportowanie do tego hamera zajęło by 2 razy więcej czasu wezmę ten model do kumpla on ma 2 GB DDR i Core 2 Duo 4200 MHz i tam będę robił ale to też zajmie b. dużo czasu. gdzie sie sprawdza ile to ma plygonów :d Dzięki za wszystko PoZdRoWiEnIa ;)
Rekomendowane odpowiedzi