Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam serdecznie wszystkich forumowiczow

dzis wlasnie zarejestrowalem sie na Waszym forum.

Jestem poczatkujacym lecz bardzo zdeteminowanym osobnikiem w dziedzinie grafiki 3d

mam nadzieje ze uda mi sie przebrnac z pomoca bardziej doswiadczonych kolegow (I kolezanek) przez tematy zwiazane z tworzeniem grafiki 3d.

Pierwsze moje pytanie brzmi …

co wybrac …

Jaki Waszym zdaniem program najlepiej nadaje sie aby zaczac przygode ze swiatem 3d

Chodzi mi glowie w przyszlosci o projektowanie wizuwlizacji wnetrz (glownie lazienki, sauny itp)

Chcialbym wybrac cos pomiedzy Maya a 3Dsmax …

bardzo prosze o rade

p.s.

mam doswiadczenie w kreslenia AutoCAD a takze w photoshop …(jesli te informacje beda pomocne przt wyborze)

pozdrawiam !!!

• Odpowiedzi 10
  • Wyświetleń 1,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Tak jak Knysha pisze, bylo tego w cholere.

Jak chcesz wizki robić to bardziej w strone Maxa niż Mayi się kieruj. Jak chcesz więcej info to Szukaj :)

Napisano
  • Autor

jeszcze nie przebrnalem przez cale forum

sorki ...

zaczynam wiec szukac uzywajac funkcji "SZUKAM"

Napisano

serwus :)

ja przeszukałem . wybieraj maxa. max max max. :)

O ile w kwestii softów są zróżnicowane zdania , to przy projektowaniu i wizkach sprawa jest jasna. Bierz maxa. Ewentualnie zobacz jakich softów uzywają biura robiące wizki :)

pozdrawiam i zycze powodzenia :)

Napisano

kannu ma rację. Do vizek to max, głownie, a właściwie konkretnie dla tego, bo jest pod ten program masa fajnych rendererów (szczególnie v-ray) i powód drugi: wszyscy w nim vizki robią, więc łatwiej o naukę i pracę.

Napisano
  • Autor

witam ...

wiec biore maxa .....(tak czy inaczej jest tanszy od maya) :)

a bede musial kupic oryginal - heh

Napisano

Tylko nie zapomnij o dokupienia vraya lub Fryrender`a ten drugi tanszy i latwy narazie tylko beta ale bardzo dobry render polecam :)

Napisano

serwus :)

ale nie mowiłeś, ze cena bedzie istotna.

maya jest tansza. - sądwie wersje 1999$ i 6999$ . tansza nie miałą kiedyś futra, clotha , potem coś pozmieniali i pododawali jakies elementy z tej droższej - musiałbyśsprawdzić. w każdym razie pewnie i tak przy wizkach bys tego nei wykorzystał.

Mimo wszystko polecam maxa. Masz tam też mentala do renderowania. :)

Za porade nalezy sie 5 pln + vat :)

pozdrawiam i zycze powodzenia :)