Napisano 7 Sierpień 200717 l Witam serdecznie wszystkich forumowiczow dzis wlasnie zarejestrowalem sie na Waszym forum. Jestem poczatkujacym lecz bardzo zdeteminowanym osobnikiem w dziedzinie grafiki 3d mam nadzieje ze uda mi sie przebrnac z pomoca bardziej doswiadczonych kolegow (I kolezanek) przez tematy zwiazane z tworzeniem grafiki 3d. Pierwsze moje pytanie brzmi … co wybrac … Jaki Waszym zdaniem program najlepiej nadaje sie aby zaczac przygode ze swiatem 3d Chodzi mi glowie w przyszlosci o projektowanie wizuwlizacji wnetrz (glownie lazienki, sauny itp) Chcialbym wybrac cos pomiedzy Maya a 3Dsmax … bardzo prosze o rade p.s. mam doswiadczenie w kreslenia AutoCAD a takze w photoshop …(jesli te informacje beda pomocne przt wyborze) pozdrawiam !!!
Napisano 7 Sierpień 200717 l Tak jak Knysha pisze, bylo tego w cholere. Jak chcesz wizki robić to bardziej w strone Maxa niż Mayi się kieruj. Jak chcesz więcej info to Szukaj :)
Napisano 7 Sierpień 200717 l Autor jeszcze nie przebrnalem przez cale forum sorki ... zaczynam wiec szukac uzywajac funkcji "SZUKAM"
Napisano 7 Sierpień 200717 l serwus :) ja przeszukałem . wybieraj maxa. max max max. :) O ile w kwestii softów są zróżnicowane zdania , to przy projektowaniu i wizkach sprawa jest jasna. Bierz maxa. Ewentualnie zobacz jakich softów uzywają biura robiące wizki :) pozdrawiam i zycze powodzenia :)
Napisano 8 Sierpień 200717 l kannu ma rację. Do vizek to max, głownie, a właściwie konkretnie dla tego, bo jest pod ten program masa fajnych rendererów (szczególnie v-ray) i powód drugi: wszyscy w nim vizki robią, więc łatwiej o naukę i pracę.
Napisano 9 Sierpień 200717 l Autor witam ... wiec biore maxa .....(tak czy inaczej jest tanszy od maya) :) a bede musial kupic oryginal - heh
Napisano 9 Sierpień 200717 l Tylko nie zapomnij o dokupienia vraya lub Fryrender`a ten drugi tanszy i latwy narazie tylko beta ale bardzo dobry render polecam :)
Napisano 9 Sierpień 200717 l serwus :) ale nie mowiłeś, ze cena bedzie istotna. maya jest tansza. - sądwie wersje 1999$ i 6999$ . tansza nie miałą kiedyś futra, clotha , potem coś pozmieniali i pododawali jakies elementy z tej droższej - musiałbyśsprawdzić. w każdym razie pewnie i tak przy wizkach bys tego nei wykorzystał. Mimo wszystko polecam maxa. Masz tam też mentala do renderowania. :) Za porade nalezy sie 5 pln + vat :) pozdrawiam i zycze powodzenia :)