palmer Napisano 7 Sierpień 2007 Share Napisano 7 Sierpień 2007 Witam serdecznie wszystkich forumowiczow dzis wlasnie zarejestrowalem sie na Waszym forum. Jestem poczatkujacym lecz bardzo zdeteminowanym osobnikiem w dziedzinie grafiki 3d mam nadzieje ze uda mi sie przebrnac z pomoca bardziej doswiadczonych kolegow (I kolezanek) przez tematy zwiazane z tworzeniem grafiki 3d. Pierwsze moje pytanie brzmi … co wybrac … Jaki Waszym zdaniem program najlepiej nadaje sie aby zaczac przygode ze swiatem 3d Chodzi mi glowie w przyszlosci o projektowanie wizuwlizacji wnetrz (glownie lazienki, sauny itp) Chcialbym wybrac cos pomiedzy Maya a 3Dsmax … bardzo prosze o rade p.s. mam doswiadczenie w kreslenia AutoCAD a takze w photoshop …(jesli te informacje beda pomocne przt wyborze) pozdrawiam !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 7 Sierpień 2007 Share Napisano 7 Sierpień 2007 Bylo setki takich pytan. Uzyj funkcji Szukaj! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 7 Sierpień 2007 Share Napisano 7 Sierpień 2007 Tak jak Knysha pisze, bylo tego w cholere. Jak chcesz wizki robić to bardziej w strone Maxa niż Mayi się kieruj. Jak chcesz więcej info to Szukaj :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
palmer Napisano 7 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 7 Sierpień 2007 jeszcze nie przebrnalem przez cale forum sorki ... zaczynam wiec szukac uzywajac funkcji "SZUKAM" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
palmer Napisano 7 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 7 Sierpień 2007 zdecydowanie maja Panowie racje - jest tego cale mnostwo .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kannu Napisano 7 Sierpień 2007 Share Napisano 7 Sierpień 2007 serwus :) ja przeszukałem . wybieraj maxa. max max max. :) O ile w kwestii softów są zróżnicowane zdania , to przy projektowaniu i wizkach sprawa jest jasna. Bierz maxa. Ewentualnie zobacz jakich softów uzywają biura robiące wizki :) pozdrawiam i zycze powodzenia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mathix Napisano 8 Sierpień 2007 Share Napisano 8 Sierpień 2007 kannu ma rację. Do vizek to max, głownie, a właściwie konkretnie dla tego, bo jest pod ten program masa fajnych rendererów (szczególnie v-ray) i powód drugi: wszyscy w nim vizki robią, więc łatwiej o naukę i pracę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
palmer Napisano 9 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 9 Sierpień 2007 witam ... wiec biore maxa .....(tak czy inaczej jest tanszy od maya) :) a bede musial kupic oryginal - heh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 9 Sierpień 2007 Share Napisano 9 Sierpień 2007 Tylko nie zapomnij o dokupienia vraya lub Fryrender`a ten drugi tanszy i latwy narazie tylko beta ale bardzo dobry render polecam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 9 Sierpień 2007 Share Napisano 9 Sierpień 2007 Nie ma czegoś takiego jak łatwy render. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kannu Napisano 9 Sierpień 2007 Share Napisano 9 Sierpień 2007 serwus :) ale nie mowiłeś, ze cena bedzie istotna. maya jest tansza. - sądwie wersje 1999$ i 6999$ . tansza nie miałą kiedyś futra, clotha , potem coś pozmieniali i pododawali jakies elementy z tej droższej - musiałbyśsprawdzić. w każdym razie pewnie i tak przy wizkach bys tego nei wykorzystał. Mimo wszystko polecam maxa. Masz tam też mentala do renderowania. :) Za porade nalezy sie 5 pln + vat :) pozdrawiam i zycze powodzenia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi