sysol Napisano 7 Sierpień 2007 Napisano 7 Sierpień 2007 Witam forumowiczów, Taka sobie o to kuchenka.... w sumie projekt po znajomości jako tło do strony ale ja nie o tym !!... chce się nauczyć używać Vraya !! przerobiłem mase tutków ale jakoś dalej nie czuje sie z tym ok... wrzucam to co zrobiłem pod brazilem, i to co na świeżo zrenderowałem w vray, wytykajcie błędy, dot. oświetlenia w sumie widze, że meble są lekko za wysoko nad podłogą to poprawie następnym razem.... tekstury też będę dokładał co jakiś czas !!... bo to tak jak pisałem projekty już tylko naukowy... klient zadowolony z wersji brazilowej hehe:] brazil -> vray->
sysol Napisano 8 Sierpień 2007 Autor Napisano 8 Sierpień 2007 hmmm żadnego odzewu co jest czyżby wszystko było ok ?? w to nie uwierze !!?? !!
makbol Napisano 8 Sierpień 2007 Napisano 8 Sierpień 2007 Powiedz coś więcej o ustawieniach i światłach jakich użyłeś abyśmy mogli Ci pomóc.
sysol Napisano 8 Sierpień 2007 Autor Napisano 8 Sierpień 2007 witam slajver !! w sumie użyłem jednego światła directional light mlt:10 lekko żółtawego. Wpada przez okno, oraz jedno omni ustawione za kamerą w celu delikatnego rozjaśnienia wnętrza... ustawienia rendera pokolei: image sampler: adaptive subdivision irradiance map: high hsph subdivision: 50 interp. samples: 20 indirect illumination: irradiance map & quasi monte carlo włączony GI oba bounces na 1.0 Environment: GI włączony na 1.0 lekko błękitny rQMC sampler: adaptive amount 0.85 noise threshold: 0.012 min samples 8 Color mapping: expotential dark mlt:3.0 bright mlt:1.7 acha i światła ustawione na 150 diffuse sbdv chyba wszystko:] pozdrawiam
makbol Napisano 8 Sierpień 2007 Napisano 8 Sierpień 2007 1. W okna wstaw vraylight a wyrzuć omni. 2. Wyłącz AA by przyśpieszyć rendering. 3. Zmień na IRR + LC 4. Zmień Preset IRR na low by przyśpieszyć. 5. Secondary (LC) bounces daj na 0,8. 6. Pokaż render ;) Nie wiem czy to coś pomoże. Mam nadzieje że tak :)
Rekomendowane odpowiedzi