Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam

Pozdrawiam wszystkich walsnei zaczynam robic pewne wnetrze do animacji mam pytanko jak zrobic oswielenie jarzeniowke , żarówke itp.

Korzystam z rendera Brazila 1.00

Dzieki z apomoc i pozdrawiam

• Odpowiedzi 10
  • Wyświetleń 2,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

eh kurcze sprawa mi sie torche pogmatwala :/ jak wrzucam do pomieszczenia w ktorym jest jarzeniowka swiatlo emitujace photony to efekt caly znika :/ kiszka znacie jakies sensowne rozwiazanie lub inne rozwiazanie jak zrobic jarzeniowke ???

Napisano
  • Autor

moze ktos mi cos zaporoponuje jakie oswietlenie zamiast jarzniowek umiescic w tunelu ? ponizej zamiescilem obraz to co zrobilem z niby efektem jarzniowki i z drugim swiatlem emitujacym photony gdzie efekt jarzeniowki zanika :(

tunell.jpg

c.jpg

Napisano
  • Autor

hej czesc pewnie z eprobowalem :) jarzeniowka jest z self iluminationem

. PRbowalem dwiema metodami pierwsz material dalem self ilumination na 100 do tego diffuce mape output i bez mapy output tezprobowalem no i jedyna szansa zeby to dzialalo w takim pomieszczeniu jak moim to wlaczenie GI i zwiekszanie DIfusse w zakladce Luna server w brazilu druga metoda jaka probowalem to podobnie jak ta pierwsza wybieralem mateiral nadawalem mu odpowiedni kolor self iluminationa na 100 dalej wybeiralem z brazial BRAZIL utility i tam wylaczalem Receive GI odfakowuje ta yakladke i ywieksyam level na 3 w yakladce Generate (Send)\" beda ciagle w BRAYIL UTILITZ potem wlacyam GI swiatlo maxowskie no i efekt jest nibz ciut ciut lepsyz a tak to wzglada

tunell2.jpg

Im bardziej bede zwiekszal LEVEL tym wieksze znieksztalcenia wyjda :/ no i w tym wypadku musialem wylaczyc Emisje photonow :/ ale przynajmniej juz jest jakas wsppolpraca tej jarzewnioy z GI stosujac to metode z tutka od brazila.

Czkeam na dalsze sugestie .

Napisano
  • Autor

Hej no cos w tym stylu tylko mam jeszcze tkaie pytanko cyz jakbys do sceny wpakowal swiatleko to czy ten efekt bylby widoczny ciagle ? i jakby sie to zachwolao jakbys wemitowal wiazke photonow , apropo wlasnie jesli mozesz to opisz jak toz robiles i jakbys mogl to przeslij mi scene to ja sobier przeanalizuje moj adres

[email protected]

Acha i am pytanko czy dalo by sie tak zrobic aby wiazka swiatla z jarzeniowek padala na dalsze otoczenie zachwoujac jakos rendera oczywscie

Napisano
  • Autor

tun.jpg

Hej mam do ciebie pytanko do czego zostal uzywty material BRAZIL BASIC MTL...

A tak wyglada proba ale wlasnie niewiedizlame co z tym materialem :)

tun2.jpg