Predator Napisano 7 Grudzień 2003 Napisano 7 Grudzień 2003 Witam Pozdrawiam wszystkich walsnei zaczynam robic pewne wnetrze do animacji mam pytanko jak zrobic oswielenie jarzeniowke , żarówke itp. Korzystam z rendera Brazila 1.00 Dzieki z apomoc i pozdrawiam
Predator Napisano 9 Grudzień 2003 Autor Napisano 9 Grudzień 2003 eh kurcze sprawa mi sie torche pogmatwala :/ jak wrzucam do pomieszczenia w ktorym jest jarzeniowka swiatlo emitujace photony to efekt caly znika :/ kiszka znacie jakies sensowne rozwiazanie lub inne rozwiazanie jak zrobic jarzeniowke ???
Predator Napisano 10 Grudzień 2003 Autor Napisano 10 Grudzień 2003 moze ktos mi cos zaporoponuje jakie oswietlenie zamiast jarzniowek umiescic w tunelu ? ponizej zamiescilem obraz to co zrobilem z niby efektem jarzniowki i z drugim swiatlem emitujacym photony gdzie efekt jarzeniowki zanika :(
SansSerif Napisano 10 Grudzień 2003 Napisano 10 Grudzień 2003 A probowales stosowac standardowy material maxa z self-illumination.
Predator Napisano 10 Grudzień 2003 Autor Napisano 10 Grudzień 2003 hej czesc pewnie z eprobowalem :) jarzeniowka jest z self iluminationem . PRbowalem dwiema metodami pierwsz material dalem self ilumination na 100 do tego diffuce mape output i bez mapy output tezprobowalem no i jedyna szansa zeby to dzialalo w takim pomieszczeniu jak moim to wlaczenie GI i zwiekszanie DIfusse w zakladce Luna server w brazilu druga metoda jaka probowalem to podobnie jak ta pierwsza wybieralem mateiral nadawalem mu odpowiedni kolor self iluminationa na 100 dalej wybeiralem z brazial BRAZIL utility i tam wylaczalem Receive GI odfakowuje ta yakladke i ywieksyam level na 3 w yakladce Generate (Send)\" beda ciagle w BRAYIL UTILITZ potem wlacyam GI swiatlo maxowskie no i efekt jest nibz ciut ciut lepsyz a tak to wzglada Im bardziej bede zwiekszal LEVEL tym wieksze znieksztalcenia wyjda :/ no i w tym wypadku musialem wylaczyc Emisje photonow :/ ale przynajmniej juz jest jakas wsppolpraca tej jarzewnioy z GI stosujac to metode z tutka od brazila. Czkeam na dalsze sugestie .
Predator Napisano 10 Grudzień 2003 Autor Napisano 10 Grudzień 2003 Hej no cos w tym stylu tylko mam jeszcze tkaie pytanko cyz jakbys do sceny wpakowal swiatleko to czy ten efekt bylby widoczny ciagle ? i jakby sie to zachwolao jakbys wemitowal wiazke photonow , apropo wlasnie jesli mozesz to opisz jak toz robiles i jakbys mogl to przeslij mi scene to ja sobier przeanalizuje moj adres [email protected] Acha i am pytanko czy dalo by sie tak zrobic aby wiazka swiatla z jarzeniowek padala na dalsze otoczenie zachwoujac jakos rendera oczywscie
Predator Napisano 10 Grudzień 2003 Autor Napisano 10 Grudzień 2003 dzieki wielkie wrazie czego bede postowal na forum moje testy
Predator Napisano 10 Grudzień 2003 Autor Napisano 10 Grudzień 2003 Hej mam do ciebie pytanko do czego zostal uzywty material BRAZIL BASIC MTL... A tak wyglada proba ale wlasnie niewiedizlame co z tym materialem :)
Predator Napisano 17 Grudzień 2003 Autor Napisano 17 Grudzień 2003 Czesc wszystki no i jak narazie dopielem swego :) zrobilme imitacje jarzeniowki a take inne scenki i musze ktoras z nich wybrac do animki :) ktora wam sie najbardziej podoba ? SCENA 1 SCENKA 2 SCENKA3 SCENKA4 SCENKA5 SCENKA6
Rekomendowane odpowiedzi